En Schlüter børster sig af

Peter Schlüter (K) har den seneste uge været i centrum af en konservativ ballade på Københavns Rådhus.

»Når politik begynder at handle om personfnidder, skal man kunne trække på skulderen og så komme videre,« siger Peter Schlüter (K) med et skævt smil, der umiskendeligt ligner en tidligere statsministers.

Han taler ikke om den aktuelle ballade hos de konservative på Københavns Rådhus, hvor hans partifælle Majbritt Mamsen i en e-mail kaldte Peter Schlüter for »psykisk ustabil« og truede med at splitte gruppen, hvis ikke hun slap for at være i stue med ham. For de konservative har givet hinanden hånden på, at det sidste ord i den sag er sagt.

Godt forberedt

Så den taler Peter Schlüter ikke om. Det med at »trække på skulderen« er et råd, som han har fået af sin far, den tidligere statsminister Poul Schlüter (K), der også havde sine ture gennem pressen.

Derfor var Peter Schlüter bedre forberedt end de fleste, da han i januar trådte ind i Borgerrepræsentationen som »en af de nye i klassen«, som han selv formulerer det.

Små oprør

Som mange politikerbørn havde Peter Schlüter ellers ikke tænkt sig at blive politiker, da han var lille.

»Når man ser, hvor hårdt det kan være for ens far, så tænker man: "Det vil jeg aldrig udsætte mig selv for". Men så bliver man alligevel miljøskadet og til sidst grebet, fordi barndomshjemmet er fyldt med politik,« siger han.

Peter Schlüter har altid været konservativ. Han følte ikke engang trang til at blive SF'er i teenageårene, men små oprør blev det dog til.

»Jeg kunne godt lide at provokere min far med at tage de modsatte synspunkter end ham. Men han var faktisk møgirriterende, for han lod sig aldrig rigtig provokere,« siger Peter Schlüter, der i to omgange var medlem af KU.

»Men jeg havde det meget ambivalent med KU. Jeg blev behandlet specielt, fordi min far på det tidspunkt var statsminister, og det kunne jeg ikke rigtig finde ud af,« siger han.

Og selv om statsministersønnen er blevet tilbudt flere konservative kredse gennem årene, er det først for et år siden, da han havde rundet de 40, at han fik mod på at gå aktivt ind i politik.

Sociale kampe

Han har fået plads i beskæftigelses- og integrationsudvalget samt socialudvalget, og det er ikke tilfældigt.

»For nogle år siden kørte jeg som natfotograf for Dagbladet B.T., og så har jeg boet syv år på Nørrebro. Her har jeg set megen menneskelig armod, som vi ikke kan være bekendt. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at det var på det sociale område, at jeg ville kæmpe mine kampe,« siger Peter Schlüter, der både har arbejdet som journalist, fotograf, lærer og kommunikationskonsulent.

Navnets betydning

Det har overrasket ham, at hans efternavn selv blandt garvede politikere i Borgerrepræsentationen kan have en betydning.

»Jeg blev hurtigt klar over, at mit efternavn kan virke som en rød klud på folk. Men jeg tror, at alle børn af kendte politikere undertiden møder forudindtagede meninger, så der er ikke så meget andet at gøre end at børste det af sig,« siger han.

Ikke råd til frafald

Han taler stadig ikke om den aktuelle ballade. Efter de seneste valg, hvor den konservative repræsentation på Københavns Rådhus har mindet om sangen "De 10 små cyklister", der falder fra en efter en, og nu er nået til det sted i børnesangen, hvor der kun er tre tilbage, er der ikke råd til flere frafald. Uanset hvad folk end måtte kalde én.

per.borregaard@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.