En indhegnet gravplads

Kasem Ahmad, formand for Dansk Islamisk Begravelsesfond og talsmand for Abu Labans Islamiske Trossamfund, vil bygge en tre meter høj mur omkring den nye muslimske gravplads i Brøndby.

Årsagen er angiveligt hærværk mod grunden. Noget, Glostrup Politi imidlertid ikke kender til. Forslaget går direkte imod de betingelser, som kommunalbestyrelsen i Brøndby stillede for at acceptere anlæggelsen af en muslimsk gravplads, nemlig at området skulle forblive åbent. Man er nødsaget til at spørge sig selv, om Kasem Ahmad og hans følge ser spøgelser ved højlys dag.

Særligt sensitive

Det er jo i øvrigt ikke første gang, det sker, når man tænker på, at Kasem Ahmad tidligere har kritiseret den angivelige islamfjendtlighed i Danmark og truet toneangivende politikere i formiddagsbladene. En religionsforsker ved Københavns Universitet vurderer i KØBENHAVN den 4. august, at det rammer muslimer særlig hårdt, når deres gravpladser bliver skændet. Begrundelsen er, at muslimerne tror på kødets opstandelse. Jeg gad nok vide, hvad denne religionsforskers begrundelse er for, at muslimer skulle rammes hårdere end kristne af gravskænderi - mig bekendt fremgår det af den apostolske trosbekendelse, at vi kristne også tror på kødets opstandelse, men åbenbart ikke så meget som muslimerne. I hvert fald skal vi være mere sensitive over for muslimernes følelser på dette område end over for kristne, hvis kirkegårde også bliver skændet i tide og utide.

Tag grunden retur

Særligt paradoksalt er denne overfølsomhed i forhold til muslimernes gravplads, når man tænker på, at der endnu ikke er kulet en eneste afsjælet muslim i jorden ude i Brøndby. Selvfølgelig skal Kasem Ahmad ikke have lov til at opføre en tre meter høj mur omkring gravpladsen i Brøndby.

Ren gravplads

Det er slemt nok, at Brøndby Kommune har været med til at institutionalisere apartheid på danske gravpladser ved at give muslimerne en religiøst ren gravplads, hvor kristne ikke må sætte deres fod. Men hvis området yderligere skal skæmmes med ståltrådsindhegning og selvbestaltet muslimsk vagtværn, så er målet mere end fuldt. Hvis Ahmad ikke er tilfreds med sit køb, er jeg overbevist om, at Brøndby Kommune gerne tager grunden retur, så den kan anvendes til et mere fornuftigt formål.


Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.