En hurtig miljø-snak i cykeltaxi

Den britiske viceminister Ben Bradshaw er på lynvisit i København for at inspicere den københavnske håndtering af affald.

Det er ikke hver dag, man ser en britisk viceminister fare rundt i København i cykeltaxi.

Men det skete i går, da den britiske viceminister for miljøanliggender, Ben Bradshaw, var på lynvisit i København for at samle inspiration fra den københavnske håndtering af affald.

Affaldssortering, genbrug og forvandling af affald til energi er stadig et absolut særsyn på de britiske øer, mens Danmark er førende på området.

Viceministeren er inkarneret cyklist, ejer ikke bil, og derfor insisterer han på at tage cykel og offentlig transport, hvor det er muligt.

Det var det mellem Miljøministeriet på Højbro Plads, hvor Ben Bradshaw havde haft et møde med den danske miljøminister Connie Hedegaard (K), og Nyhavn, hvor en samling NGO'er ventede til et frokostmøde. Her hoppede KØBENHAVN også på.

Hvis Ben Bradshaw er lige så hurtig til at få noget fra hånden, som han er hurtigtsnakkende, vil briterne hurtigt nærme sig dansk niveau med med hensyn til udvinding af energi fra affald.

På den korte tur nåede viceministeren at fortælle om det vigtige i, at regeringer udveksler erfaringer inden for miljøspørgsmål, tale varmt for, at København burde følge den londonske succes med bompenge for bilister, og rose københavnerne for deres ansvarlighed med flaske- og affaldssortering.

Nødvendigt med pisk

»Det kan vi ikke få den britiske befolkning til. Her er attituden: "Hvorfor sortere, når naboen ikke gør det?" Vi bliver nok nødt til at bruge pisk,« mente Ben Bradshaw, mens regnen begyndte at vælte ind i hovedet på ham.

Så blev viceministeren afbrudt, da en mandlig cyklist ved et lyskryds kyssede vores kvindelige cykeltaxichauffør.

»Kender I hinanden?« udbrød han forbløffet, og cyklisten kunne bekræfte, at de var studiekammerater, og at kysseriet ikke var en lokal trend.

Ben Bradshaw fortsatte derefter ufortrødent med lovprise de mange cykelstier - »i London er det med livet som indsats, at jeg cykler til arbejde og møder« - og kommenterede sommerens hede diskussion om dyngerne af affald, der er begyndt at vokse rundt omkring i de københavnske gader og stræder:

»Jeg kan godt se, at der visse steder ligger en del affald - f.eks. foran Christiansborg, da vi passerede i morges. Men i det store hele synes jeg, at København er en temmelig ren by,« sagde Ben Bradshaw høfligt og nåede lige at falde i svime over Nyhavns hygge, inden han forsvandt ind til frokostmødet.

Derefter skulle han videre til Holland for at se på de hollandske genbrugsstationer.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.