Amagerbrogade skal være stillegade
Vejbump og caféliv skal afløse busser og tung trafik på Amagerbrogade.
Forestil dem at cykle roligt ned ad en bred cykelsti på Amagerbrogade, mens enkelte biler tøffer forbi med 30 km/t, og cafégæsterne slubrer deres caffé latte i sig, hvor Amagers hovedgade møder Sverigesgade. Det kan blive virkelighed, idet Københavns Kommune vil omdanne Amagerbrogade fra kaotisk indfaldsvej til stillegade.
I dag tonser busser ned ad gaden. Forbi cyklisterne på de tætpakkede cykelstier og forbi de ventende bilister i biler.
Allerede nu ligger det fast, at en del af trafikken - via omlægning af flere kryds - skal ledes ad andre veje som Østrigsgade og Amager Boulevard. At bilerne i fremtiden kun må køre 30 km/t. At grønne cykelstier skal anlægges, at butiksfacader skal have et løft, og at pladser skal renoveres. At træer skal plantes, så sød cafémusik kan opstå, og at Amagerbrogade generelt skal »forskønnes«.
Plads til forbedringer
Anledningen til omdannelsen er da også, at Amagerbrogade - ifølge teknik- og miljøforvaltningen - er et af byens mest trafikkerede steder, og at der her er »et væsentligt potentiale for forbedringer«.
Ib Wendrup, der er formand for Sundby Lokalråd, ser frem til en mere rolig hverdag på Amagerbrogade ,hvor han i mange år har haft sin egen radioforretning.
»Det er et kaos i dag. Trafikken er meget voldsom og derfor er jeg spændt på, hvordan det vil blive«.
Han mener, at der vil komme mere liv i gaden, når en del af bilerne forsvinder.
»Man bliver stresset af at gå en tur på Amagerbrogade i dag. Vi har 400 butikker, men livet er forsvundet fra gaden, i takt med trafikken er taget til. Jeg håber bare, at livet kommer tilbage,« siger han.
Omdannelsen er en central del af Trafikplan Amager, og i første omgang har teknik- og miljøudvalget bevilget 2,8 mio. kr. til første fase af projektet - en konceptudviklilng, som skal gennemføres i 2006 og 2007. Fra næste år er planen af gennemføre et pilotprojekt på en del af gaden, inden projektet realiseres fra 2009.