Løgn og venstrepropaganda

Christianitter betaler ikke husleje, de sælger narko og vil slet ikke samarbejde. Så nemt og overfladisk slipper Jesper Schou Hansen igennem sin tilsvining af hele gruppen af borgere i København.

Som politiker er han fuldstændig argument-resistent og trækker per automatik en række ældgamle løgne og fordomme om fristaden frem. Ingen af de tre påstande har hold i virkeligheden! Hvad angår påstanden om økonomisk nasseri, så betaler fristaden alle sine udgifter til det offentlige - og har gjort det i årevis.

Lovligt siden '89

Rent faktisk har Christiania været fuldstændig lovliggjort som boligområde siden Christiania-loven fra 1989, hvor et samlet folketing med bl.a. Venstre vedtog en Christiania-lov. Siden har fristaden betalt ejendomsskatter, kommunale dækningsbidrag m.m. Christianitterne har også lang tid før 1989 betalt de fulde udgifter for vand, strøm, renovation m.m. Faktisk udtalte den daværende forsvarsminister og dermed ejendomsbestyrer af Christiania, Hans Hækkerup, at nitterne var nogle af de bedste danskere til at betale til det offentlige system!

Innovation

I øvrigt betaler cafeer, cykelsmede og alle andre virksomheder på fristaden husleje, moms og skat, som dansk lov kræver, og udgør dermed ikke et konkurrenceforvridende element i hovedstaden. Tværtimod har fristaden skabt nye innovative virksomheder, som ellers ikke ville opstå i København, og som i dag bidrager til hovedstadens samlede økonomi. Samtidig har fristaden selv oprettet mere end 80 pladser i vuggestue, børnehave, fritidsklub, ungdomsklub m.m., som vi betaler for og ikke modtager offentligt tilskud til. Vi driver et sundhedshus, der er åbent for alle københavnere. Vores genbrugsplads er et tilbud til alle Christianshavnere. De grønne områder vedligeholdes og renholdes af Christiania, således at københavnere og andre turister nyder godt af det. Alt sammen finansieret af Christiania selv. Ja, jeg kunne blive ved.

Intet nasseri

Så nitterne nasser ikke, de bidrager til et spændende bymiljø som forskere, marketingsfolk, arkitekter og kunstnere ofte fremhæver som unikt og ganske særligt. Næste påstand er historien om narkokriminalitet. En gammel traver uden meget reelt indhold. Christiania har taget afstand fra salg og brug af narkotika i årevis, ligesom vi har afvænnet narkomaner og bortvist junkpushere fra området i flere årtier. På Christiania er der blevet solgt hash på et marked reguleret af fællesskabet, mht. hvem der kunne sælge (kun beboere), hvad der kunne sælges (kun hash), og hvor der kunne sælges (i et mindre og begrænset område af fristaden). Alt sammen for at afgrænse og afkriminalisere et ureguleret og ulovligt marked. Så fællesskabet har haft bedre held med at regulere et ulovligt marked end den massive politistyrke, der dagligt hjemsøger fristaden uden synlig effekt på det illegale hashmarked.

Vi samarbejder

Til gengæld koster det staten et trecifret millionbeløb at besætte fristaden. I den forbindelse kan vi kun beklage, at antallet af uafklarede voldssager tilsyneladende er steget i området, efter politiet har overtaget ansvaret for Pusherstreet. Jesper Schou Hansens sidste påstand om, at Christiania ikke samarbejder, er helt hen i vejret. I løbet af de sidste tre år har fristaden deltaget meget aktivt i forhandlinger med Slots- og Ejendomsstyrelsen. Rent faktisk er processen trukket i langdrag af Finansministeriets egne embedsmænd, som flere gange har fået udsættelse af forløbet. Christiania har sendt sine bedste forhandlere og jurister og har holdt gruppen sammen i hele forløbet, mens kun forhandlingslederen blandt embedsmændene pt. er den samme. Når forhandlingerne trækker i langdrag, er det således ikke fristadens skyld, men Finansministeriets.

Tyndt og usagligt

Christiania er blevet siddende tålmodigt ved forhandlingsbordet, mens staten trækker processen ud. Så samarbejdsviljen er stor fra fristadens side, som allerede har 35 års erfaringer med lovliggørelse m.m. Jesper Schou Hansen er åbenbart en talentfuld lobbyist, der for øvrigt også lever af at lave kommercielle propagandakampagner. Men på den politiske indholdsside er hans indlæg meget tyndt og usagligt, kun styret af fordomme og politiske bias, der er ren propaganda uden hold i virkeligheden. Det er skræmmende, at Københavns Kommune skal styres af politikere, som har en så lemfældig omgang med sandheden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.