Leder: Vingeskudt plan

SELV OM overborgmester Ritt Bjerregaard har særdeles vanskeligt ved at erkende det, fortoner hendes valgløfte om 5.000 boliger til 5.000 kr. om måneden sig efterhånden så voldsomt i horisonten, at enlige par eller børnefamilier med en almindelig løn næppe skal satse på det, selv om det ville være bekvemt i forhold til deres arbejdssituation.

Det er ellers vigtigt for Københavns udvikling, at børnefamilierne har råd til at bo i byen, og at faggrupper som sygeplejersker og politibetjente ikke er henvist til at pendle ind til hovedstaden dagligt eller finde sig et passende arbejde et andet sted.

EN FORGÆNGER i overborgmesterstolen Jens Kramer Mikkelsen havde tilsvarende visioner som Ritt Bjerregaard på børnefamiliernes vegne. Han lovede som bekendt boliger til Holbæk-priser, som på dette tidspunkt kunne appellere til de boligtørstende, men alligevel endte det med, at der blev bygget boliger for velstående borgere - nogle steder endda til gavn for især udlandsdanskere uden bopælspligt .

Det mest sikre er, at denne udvikling vil fortsætte, når boligfonden bag Ritt Bjerregaards boligprojekt nu modstræbende må erkende, at det allerede er mere end vanskeligt at holde sig inden for det lovede prisniveau, og at det under alle omstændigheder nærmest bliver umuligt på længere sigt, hvis man presser citronen ved at forlænge finansieringsperioden ganske betydeligt. Derved spises den bygherrefortjeneste nemlig op, som skulle bruges til at bygge flere boliger med.

Hvis Ritt Bjerregaard er heldig, kan der måske bygges andelsboliger og ejerboliger til nogenlunde rimelige priser, men det er nærmest umuligt med lejeboliger, hvis løftet om billig leje skal holdes.

EN ANDEN TING er, at det tilsyneladende er ved at ebbe ud med egnede byggegrunde. Efter problemerne med at få opført et stort antal boliger på Kløvermarken på Amager har offentligheden ikke fået præsenteret alternative grunde til virkeliggørelse af projektet. Dermed ser det ud til, at de kontroversielle boliger under alle omstændigheder vil lade vente på sig så længe, at ventetiden i sig selv bliver et problem for projektet med de fortsatte stigninger i ejendomspriserne i hovedstadsområdet.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.