Ikke en støvsamler

I sidste uge præsenterede jeg et forslag om at undersøge fattigdommen i København. Som socialborgmester støder jeg næsten dagligt på fattigdommens mange ansigter.

Enlige mødre, der søger om penge til en ny børneseng eller et par nye sko. Hjemløse, der bor på byens herberg. Folk, der på forskellig vis er røget ud i samfundets grøftekant. Det er dem, denne undersøgelse skal sætte fokus på og være med til at hjælpe.

Siden jeg kom med mit udspil, er der kommet mange reaktioner. Jeg er glad for debatten, som har været med til at sætte fattigdommen på dagsordenen. Men lad mig dog alligevel kommentere et par af de misforståelser, der er gået igen.

Nogle mener, at det er ligegyldigt med en sådan undersøgelse, fordi der i forvejen findes undersøgelser, der afdækker problemet til bunds. Det er ikke korrekt. Der findes ikke nogen dækkende og opdateret undersøgelse af fattigdommen i København. Og da vi ved, at København på mange måder adskiller sig fra resten af landet, er det i allerhøjeste grad nødvendigt med en sådan ny undersøgelse. God viden er grundlaget for godt socialt arbejde.

Spild af penge

Andre mener, at undersøgelsen er for dyr og spild af penge. Jeg forestiller mig en undersøgelse, der laves af kommunens egne folk. Der skal således ikke bruges formuer på analyseinstitutter eller konsulenter udefra. Og undersøgelsen kommer ikke til at betyde, at vi mangler penge til vores sociale tilbud. En undersøgelse af fattigdom skal ikke betales af midler, der skulle bruges til at hjælpe de svageste i vores by.

Et andet kritikpunkt har været, at undersøgelsen blot vil ende i en rapport, der kommer til at stå på min hylde og samle støv og aldrig vil føre til noget. Det vil jeg garantere ikke bliver tilfældet. Blot det at foreslå at lave undersøgelsen har startet en større debat om fattigdom.

Nogle af løsningerne kan vi finde i kommunen. Andre skal findes på Christiansborg.

Jeg er nu kommet med det første indspark ved at foreslå denne undersøgelse. Jeg håber, andre vil byde ind undervejs.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.