Alger truer svømmeevent

Skal der lørdag for første gang i over 80 år være konkurrencesvømning i byens kanaler, skal vejrguderne blæse algerne bort.

Et grønt brudeslør af alger vugger på vandoverfladen. Visse steder i kanalerne kan opsniffes en stank af råddenskab. Den varme sommer har bragt de blågrønne alger til kanalerne, og dermed er lørdagens storstilede svømmeevent Christiansborg Rundt i fare.

For første gang siden 1920'erne er vandet i kanalerne rundt om Christiansborg ellers rent nok til en svømmetur.

»Den grønlige overflade i kanalerne er blågrønne alger. Lige nu er havnebadene lukket på grund af blågrønne alger. Så længe de er lukket, giver vi heller ikke tilladelse til svømning i kanalerne. Det skal blæse op i løbet af de kommende dage, hvis der skal svømmes,« siger kontorchef i Københavns Kommunes Miljøkontrol Lene Mårtensson.

Alt udsolgt

400 svømmere har tilmeldt sig Christiansborg Rundt, som Dansk Svømmeunion står bag sammen med 100 frivillige. Interessen for en svømmetur på 2.000 meter rundt om Folketinget er så stor, at interesserede har måttet afvises.

Klubchef Morten Kjær har også med bekymring kigget ned på kanalens vandoverflade. Sidste lørdag måtte Dansk Svømmeunion aflyse et havnemesterskab ved Fisketorvet, fordi algerne var blæst ned i det sydvestlige hjørne af havnen. Der var ikke meget at være i tvivl om. Det så for ulækkert ud til, at nogen havde lyst til en tur i bølgen blå-grøn. Men Morten Kjær er en mand med tiltro til vejrgudernes barmhjertighed.

»Vi forventer, at algemængden aftager kraftigt i det næste døgn. Men vi har grublet meget over situationen de seneste dage. Fortsætter det, så må vi udskyde Christiansborg Rundt,« siger Morten Kjær.

Startskud lyder kl. 9

Forsvinder algerne, er der startskud til Christiansborg Rundt lørdag kl. 9. Svømmerne sendes af sted i Frederiksholms Kanal, hvor kanalen løber ud i havnebassinet, forbi Den Sorte Diamant, langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand med opløb i Frederiksholms Kanal.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.