Ingen slinger i valsen

Sommerferien sluttede brat med Venstres beskyldninger om, at socialdemokraterne er ved at løbe fra deres løfte om at bygge 5.000 billige boliger.

Det er ikke sandt. I valgkampen lovede vi 5.000 billige boliger til 5.000 kroner i 2005-priser. Det skrev vi sort på hvidt i valgprogrammet "En Levende By", og det står vi naturligvis ved. Men ligesom alt andet bliver reguleret af den naturlige løn- og prisudvikling, bliver prisen på boligerne det også. Det er helt banalt. Ligesom lønnen hvert år stiger en lille smule, vil prisen på boligerne også gøre det. Fuldstændig på lige fod med SU, kontanthjælp, dagpenge og andre offentlige tilskud, der også stiger en anelse hvert år som følge af samfundets naturlige pris- og lønudvikling.

Lige så billige

Billige boliger vil med andre ord være lige så billige i 2006 og 2007 som i 2005 - de vil blot være reguleret i forhold til samfundsudviklingen. At insinuere, at priserne på de billige boliger er ved at galoppere af sted som priserne på det private boligmarked, er derfor helt hen i vejret. Der er ingen slinger i valsen. I modsætning til ejerlejlighederne, der er steget langt mere end løn- og prisudviklingen, vil de billige boliger kun stige marginalt.

Modsvares i indtægten

Den stigning vil modsvarende være at finde i folks husstandsindtægt. Vi ønsker nemlig ikke, at massive stigninger på ejerboliger vil få folk med helt almindelige lønninger til at flytte ud af byen. Netop derfor har vi lovet københavnerne 5.000 billige boliger, og hvis vi ser på det med prisen, vil det blive reguleret med ca. 150 kroner om året.


Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.