Boligplan får skud for boven

Ritt Bjerregaards (S) valgløfte om billige andel, ejer- og lejeboliger vakler - de billige lejeboliger er sat på standby.

Fonden for Billige Boliger i København har mere end svært ved at realisere overborgmester Ritt Bjerregaards (S) valgløfte om 5.000 billige ejer-, andels- og lejeboliger.

Fondsdirektør Jørgen Nue Møller erkender nu, at finansieringen af lejeboliger er så kompliceret, at lejeboligerne er parkeret indtil videre.

»Der er en række forskellige problemer forbundet med private lejeboliger. Det har vi parkeret indtil videre. Nu tager vi det, der er nemmest at gå til, og det er private andelsboliger,« siger Jørgen Nue Møller.

1.700 af de lovede 5.000 boliger skal være private lejeboliger og almene boliger.

Satser på almene boliger

Allerede i januar, da overborgmesterens plan blev præsenteret, erkendte Jørgen Nue Møller, at det blev svært at få lejeboligernes husleje ned på de lovede 5.000 kr. - med mindre fonden fik støtte fra en særlig pulje i Socialministeriet, eller beboerne fik boligstøtte, hvilket normalt ikke gives til boligplanens målgruppe: par med eller uden børn, der tjener 20.000 kr. hver.

Jørgen Nue Møller sætter nu sin lid til de almene boliger, der ifølge de første beregninger ville få en husleje på 6.600 kr.

»Vi har arbejdet med driftsomkostningerne på de almene lejligheder, og det ser ud, som om der kan være forskellige muligheder for at få prisen på dem nedbragt. Det betyder dog ikke, at vi har opgivet på et senere tidspunkt at arbejde med de private lejelejligheder,« forsikrer Nue Møller.

Venstres medlem af borgerrepræsentationen Jesper Schou Hansen mener, at virkeligheden har indhentet overborgmesterens boligplan.

»Løftet lød på 5.000 boliger til 5.000 kr. Løftet lød på ejerboliger og andelsboliger, men også lejeboliger. Der er politifolk og sygeplejersker, der ikke har penge til et indskud. Løftet er brudt,« siger han.

Lejere skuffet

Blandt de personer, der skulle nyde godt af boligplanens lejeboliger, er der skuffelse.

»Mange af vores medlemmer kan ikke komme i betragtning til almene boliger, og der er i forvejen alenlange ventelister. Derfor var det så charmerende med løftet om lejeboliger,« siger Richardt Andersen, formand for Københavns Politiforening.

Jørgen Nue Møller oplyser, at han ikke tør sige noget om, hvornår de første billige lejeboliger ser dagens lys. Stigende grundpriser komplicerer også projektet, erkender han.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.