45 kilometer i algesuppe

Livredder Søren Hvalsøe blev første mand, der svømmede rundt om Amager.

Kystlivreddere taler om de særeste ting. Tag nu flokken fra TrygFondens kystlivredningstjeneste.

De har i årevis talt om at svømme rundt om Amager, der er en sviptur på 45 kilometer. Eller 1.800 25-meter baner i streg, så morgensvømmerne også ved, hvad vi taler om.

Mandag var det så endelig slut med snakken. Søren Hvalsøe, der er livredder i Københavns havnebade, tog første svømmetag om morgenen kl. 3.57 fra havnebadet ved Islands Brygge og begyndte at svømme mod nordøst i algesuppen, der omgiver Amager.

Ved sin side havde han to livredder-makkere, én padlende på et surfbræt og én i båd, der skulle afhjælpe eventuelt nedbrud i armmusklerne og forhindre sammenstød med den øvrige vandtrafik.

Det skete nu ikke. Eneste knas i maskineriet kom lidt før Sjællandsbroen, og da var det ikke Søren Hvalsøe, men båden, der gik død i nogle minutter.

Så omkring 17 timer efter første svømmetag kunne Søren Hvalsøe i et overraskende højt gåtempo svømme langs havnekanten ved Islands Brygge.

Da var den tomme nattemørke kaj afløst af en knaldrød aftenhimmel, og spadserende par, der klappede, udbrød »nej, hvor blæret« og råbte til lykke, da det gik op for dem, at manden i vandet var en del sejere end en forvirret svømmegæst fra havnebadet.

Mission fuldført 21.21

Klokken præcist 21.21 var misionen fuldført. Søren Hvalsøe tog et par kække butterfly-tag og kravlede imponerende uforpustet op på kajen ved havnebadet i en tid, der lød på 17 timer og 24 minutter.

»I det store hele gik det som forventet. Efter få kilometer begyndte det at gå lidt for langsomt, men så tog jeg 16 kilometer på fire timer. De sidste 10 var ren modvind, så det kunne jeg godt mærke i kroppen,« sagde Søren Hvalsøe i et toneleje så nøgternt, som kun en mand, der for længst har overskredet grænsen for almindelig fysisk udfoldelse, kan omtale en sådan bedrift.

30 cm vand

Kriser havde der ikke rigtig været nogle af, skuldrene havde brokket sig lidt, da han et pænt stykke måtte svømme i kun 30 centimeter vand, og han havde sunket et par gange, da han var svømmet over et par gamle granater.

Og således blev Søren Hvalsøe første mand, der svømmede rundt om Amager, og kollegerne fra TrygFondens kystlivredningstjeneste kan sætte et flueben ved den sag og kigge sig om efter et nyt besynderligt emne at tale om.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.