Søterrasse skaber langvarig splid

Danmarks Naturfredningsforening har klaget over en stor søterrasse, der tilhører landets mest berømte ejendomsmæglerpar. Imens diskuterer jurister luftfotos helt tilbage fra 1970'erne.

En lækker søterrasse, der skulle bruges til hygge, har i nu et år givet anledning til det modsatte. Det kendte ejendomsmæglerpar Hanne Nørrisgaard og Peter Norvig fik i sommeren 2005 en klage over deres søterrasse, der ligger i Bagsværd Sø ved deres millionvilla.

»Sager af denne her karakter er relativt sjældne. Jeg erindrer ikke i de 13 år, jeg har været her, at have haft en tilsvarende sag,« siger Ivan Christensen, chef for Vej- & Park i Gladsaxe Kommune.

Langvarig behandling

Et juridisk tovtrækkeri har i godt et år tynget kommunens sagsbehandler og en jurist, der har haft intens korrespondance med ejendomsmæglerparrets advokat.

»Vi skal jo gennemgå luftfotos og en række dokumenter, der går helt tilbage til 1970'erne,« konstaterer Ivan Christensen.

Danmarks Naturfredningsforening, der i august 2005 anmeldte byggeriet, mener, at kommunen smøler, og har derfor rykket kommunens borgmester for svar.

»Søterrassen skæmmer jo naturen og er efter vores opfattelse ulovlig. Vi frygter, at den inspirerer til flere søterrasser og bådebroer i området,« siger Kurt Loftkjær, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Gladsaxe, der kalder det »dårlig forvaltningspraksis«, at sagsbehandlingen har varet et år.

Dokumentation granskes

Sagen handler i korte træk om en bådebro, der efter en vinterstorm i januar 2005 blev omdannet til en større søterrasse. Det centrale stridspunkt er, hvorvidt der er tale om nybygning, udbygning eller renovering af den gamle bådebro. Ejendomsmæglerparret har kun ret til søterrassen, hvis den har været der i mange år.

»Før var der en bro. Den har vi nu gjort bredere, men det opfatter vi bestemt ikke som en udbygning. Det er blot en renovering. Og det skal man ikke hente tilladelse til,« siger Peter Norvig.

Danmarks Naturfredningsforening kalder udtalelsen om, at der skulle være tale om renovering af den gamle bådebro for »en meget kraftig erindringsforskydelse«.

»Byggeriet her er væsentlig større. Jeg vil vurdere, at terrassen er fem gange større end den bådebro, der tidligere lå på stedet,« siger Kurt Loftkjær.

Gladsaxe Kommune forventer at have belyst sagen til bunds i september. Herefter skal den færdigbehandles i Københavns Amt.

Så længe sagen kører, kan Hanne Nørrisgaard og Peter Norvig i ro og mag nyde søterrassen og udsigten over Bagsværd Sø.

»Selv om vi har travlt, sørger vi da også for at sidde derude en gang imellem og nyde det gode vejr,« siger Peter Norvig.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.