Leder: Indeksløfter

RITT BJERREGAARDS prestigeprojekt med 5.000 boliger til 5.000 kr. pr. måned trækker øjensynlig i langdrag, hvis det overhovedet er gennemførligt. Man kan have sin tvivl nu, da forudsætningerne langsomt søges ændret i retning af en decideret udvanding.

I ALMINDELIGHED må man forvente, at politikere i hvert fald i hovedlinjer har gennemtænkt storstilede planer, der stiller særlige krav til økonomien, så grundigt, at der er sikkerhed for, at de kan gennemføres. Hensigtserklæringer og politiske ønskedrømme bør naturligvis fremsættes med passende forbehold.

For toppolitikere som Ritt Bjerregaard og Klaus Bondam må endnu større stringens forventes, når der er tale om et af de mest omdiskuterede emner før det seneste kommunalvalg, men alligevel oplever vi , at der langsomt, men sikkert trækkes i land på prisen. For tiden går, og priserne stiger, og derfor kan huslejen også blive væsentligt højere end de 5.000 kr., som valgløfterne lagde op til. I forvejen har mange sagkyndige betvivlet, at løfterne kan holdes, hvad huslejen angår, hvis projektet gennemføres. Nu kan det ikke udelukkes, at lejen bliver f.eks. 6.500 kr. pr. måned, hvis man overhovedet kan finde egnede grunde at bygge på.

I forretningslivet er det ikke et ukendt fænomen, at der annonceres med slagtilbud, hvor varemængden er så begrænset, at der reelt kun er tale om lokkemad for at få kunder i butikken. Projektet med de famøse billigboliger begynder at ligne en parallel, og hermed lades vælgerne alvorligt i stikken.

NÅR DER IKKE har været særlige forudsætninger om indeksering af billigboligernes husleje, må vælgerne naturligvis tage løfterne for pålydende og tro, at de med deres stemme har støttet en god og fornuftig sag, som projektet kunne være, hvis det ellers er tilstrækkeligt gennemtænkt. Er det modsatte tilfældet, er det politik og vælgerbedrag, når det er værst. I givet fald står Ritt & co. til et troværdighedstab af historiske dimensioner.

Det er vælgerne, der skal fælde dommen ved næste kommunalvalg. Hvis sagen er så anstrengt, som det i øjeblikket ser ud til, vil det klogeste nok være at erkende miseren og kaste håndklædet i ringen. Det vil en del vælgere måske have en vis forståelse for, hvis det da ellers sker omgående.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.