Uovervejet snak i radioen

En københavnsk lokalradio med fedt statstilskud har for tiden gang i had og manglende indsigt i Mellemøstens historie, og det i en sådan grad at folk ringer ind og uimodsagt fyrer ting af, som at Hitler ikke var så tosset endda, og at Iran da må kunne smadre de rige jøder i jødestaten.

Nu er der vel for en stor del af disse folks vedkommende tale om udtryk for alternativ begavelse, idet de også brokker sig over, at de rige bliver begravet på kirkegårde, hvor der er sol hele dagen. Tv har ikke turdet bruge tid på Mellemøstens forhistorie - at tale om skurke og helte er nemmere, og venstrefløjen vil ikke undvære Israel som fjendebillede, nu hvor Marx ikke mere er det store samlende idol.

En palæstinensisk stat

Jøderne har ikke taget noget land fra araberne. Der har aldrig været en palæstinensisk stat i Palæstina-området, hvor folk før 1946 betegnede sig som palæstina-arabere og palæstina-jøder. I 1922 blev tre fjerdedele af området gjort til Transjordanien (senere Jordan), og andre arabere skulle ifølge FN-planen dele det resterende land med jøder. Jøderne accepterede, palæstinenserne afslog, ligesom de i 2001 heller ikke var interesserede. Jøderne skulle helt væk først. 700.000 palæstinensere flygtede, ligesom det samme antal jøder blev fordrevet fra arabiske lande. På internettet kan man læse Ben Gurions tiltrædelsestale i 1948, hvor han bad araberne blive sammen med jøderne i det nye Israel. Mange blev, hvorfor der i dag er mere end 1,2 mio. arabere med israelsk statsborgerskab i Israel.

En dråbe tro

I Morgenavisen Jyllands-Posten 27. januar 1991 udtalte herværende imam Abu Laban: »Er der en enkelt muslim med blot en dråbe tro, der ønsker, at den jødiske stat består?« - Mon ikke det er de islamiske skrifter, der trænger til en omskrivning, før fred overhovedet er mulig? Israel er på størrelse med Jylland, og der er knoklet godt for at få noget ud af landet, som altid har ønsket at leve i fred med de omgivende stater. Et svagt Israel opfattes positivt, men et stærkt Israel udsættes for verdensomspændende jantelov. PLO plagede i syv år libaneserne og sendte raketter, bomber og landminer fra Libanon ind i Israel i maj 1982. Således var der 26 angreb med 29 dræbte og 260 sårede som resultat. Idag har Hizbollah afløst PLO.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.