Bilisterne er ligeglade med skolestart

Børnene er spændt fast med sele, men uden for skolerne er bilisterne uopmærksomme.

Ved Højdevangens Skole på Amager står tre betjente. Med de sorte dragter i øjenkrogen lister familiebilerne forbi med skolebørnene spændt fast med sele på bagsædet. Men ude på vejen er bilisterne ikke påvirket af, at det er tid til skolestart.

I går startede Københavns politis færdselstjek ved skolerne, samtidig med at et nyt skoleår begynder.

Det drastiske virker

Denne mandag morgen skriver de tre betjente 12 færdselshilsner ud på en time. De fleste ryger i fælden, fordi de mangler selen. Men også hastighed, mobil-snak og manglende kørekort bliver straffet.

»12 sager på en time er for meget, men det kommer ikke bag på mig. Folk tænker ikke på, at der er skolestart,« siger Ole Kahn, operativ leder i Københavns Færdselspoliti.

Han fortæller, at det er det samme billede, færdselspolitiet ser over hele København. Til gengæld er han tilfreds med, at samtlige skolebørn i år er fastspændt.

»Det er meget positivt, men det giver også et klip, hvis de ikke er spændt fast. Der skal noget drastisk til, før vi kan se, det virker,« siger Ole Kahn.

Bilister uden seler

Færdselsbetjent Stig Nommesen har en varevogn på kornet. Bag ved kikkerten kan han på lang afstand se, at der sidder en mobilsnakkende person uden sele bag rattet. Bilisten er en ud af de syv, der denne morgen får en bøde på 500 kr. for at glemme selen. Mobilen slipper han med en påtale for. Men egentlig burde han slet ikke få en bøde, mener den seleløse bilist selv. Han skulle bare lige aflevere pakker rundt om hjørnet. Men den slags undskyldninger er færdselspolitiet vant til.

»Folk er fantasifulde. De kan f.eks. lade som om, de klør sig i nakken for at dække over, at selen mangler. Eller imitere, at de tager den af, inden de bliver stoppet,« siger Stig Nommesen.

Netop manglende seler og mobiltelefoner er noget, som kikkertblikket alligevel når at se. Det vil færdselspolitiet slå ned på i løbet af de næste to uger.

»Man skulle tro, at folk ville blive mere opmærksomme i løbet af denne periode. Men vi ser alligevel ikke de voldsomme ændringer,« siger Ole Kahn om de uopmærksomme bilister.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.