Hegn skal sikre muslimsk gravplads

Fonden bag den muslimske begravelsesplads i Brøndby vil bygge et tre meter højt hegn om pladsen efter gentagne tilfælde af hærværk.

Efter gentagne tilfælde af hærværk tager Dansk Islamisk Begravelsesfond drastiske midler i brug for at beskytte det område, som efter planen snart skal være landets første muslimske gravplads.

Fonden vil søge Brøndby Kommune om tilladelse til at bygge et tre meter højt hegn, ligesom man vil opsætte overvågningskameraer og hyre et vagtkorps, som skal patruljere ved grunden.

»Det er trist, at det er nødvendigt med et hegn, men vi håber at få lov til at sætte et jernhegn op, som kan forhindre mere hærværk,« siger Kasem Ahmad, der er formand for Dansk Islamisk Begravelsesfond, der siden 2002 har arbejdet for at oprette en muslimsk gravplads i Danmark.

Ifølge Kasem Ahmad er man næsten klar til at foretage den første muslimske begravelse på grunden i Brøndby. Men på grund af hærværkene er man blevet forsinkede. Her har ukendte gerningsmænd gentagende gange malet hagekors på jorden og lavet hjulspor.

Kasem Ahmad håber stadig at kunne foretage den første muslimske begravelse på grunden inden for to måneder, men han frygter, at angrebene vil fortsætte, og at det vil afholde muslimer fra at bruge gravpladsen.

»Et skråplan«

Brøndby Kommune har endnu ikke modtaget en formel ansøgning fra Dansk Islamisk Begravelsesfond, men formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Arno Hurop Christiansen (S), er skeptisk.

»Jeg så meget nødig et ståltrådshegn omkring det smukke område, som begravelsesfonden har købt. Politiet må tage sig af de mennesker, der laver unoder,« siger udvalgsformanden.

Han pointerer, at han udtrykker sin personlige holdning, da udvalget endnu ikke har drøftet ansøgningen. Men han er umiddelbart skeptisk.

»Muslimerne er trængte i øjeblikket, men der er jo også eksempler på hærværk mod kristne kirkegårde. Hvis vi giver tilladelse til et hegn omkring den muslimske begravelsesplads, tror jeg, vi vil se en række ansøgninger fra menighedsråd, der også vil opsætte hegn omkring kirkegårdene. Det er et skråplan, som jeg helst vil undgå,« siger Arno Hurop Christiansen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.