K kræver døgnbemanding på uroplaget institution

Kommunal døgninstitution lader psykisk syge børn støje uden opsyn. Desuden mistanke om narkomisbrug. K kræver handling.

Råb og tung bas stormer ud ad vinduerne på døgninstitutionen Ertodeto i Vanløse. Naboerne er generede over den støj, de psykisk syge unge mennesker på institutionen producerer. Desuden mistænker de børnene for at tage stoffer, når institutionen er ubemandet om aftenen, natten og i weekenderne.

Bemandingen af Ertodeto begrænser sig til dagtimerne på hverdage, og dermed får de syge børn lov at sejle deres egen sø, når det voksne personale går hjem. Den situation får nu de konservative i København til at kræve bemanding døgnet rundt alle ugens dage.

»Jeg er stærkt foruroliget over, at man efterlader forsømte og omsorgssvigtede børn alene i hele weekender uden opsyn. Derfor har jeg bedt socialforvaltningen om at skride ind og krævet, at der omgående bliver etableret døgnbemanding,« siger Peter Schlüter (K), som sidder i socialudvalget i Københavns Kommune.

Han får solid opbakning af en af de private naboer til Ertodeto.

»Vi føler dobbelt afmagt. Hvis pædagogerne ikke kan gøre noget, så kan vi slet ikke,« siger Peter, som ikke ønsker at få sit efternavn i avisen.

Skræmte naboer

Flere naboer er skræmte og er blevet frarådet af pædagogerne mod at henvende sig direkte til de unge. De har længe klaget over generne flere gange om ugen. Socialforvaltningen svarer, at kontrol virker angstprovokerende for de unge, som ikke tåler en følelse af at blive kontrolleret.

»Institutionen hører ikke hjemme i et villakvarter. Men hvis der kommer mere ro, kan jeg godt leve med institutionen,« siger Peter.

Hvis der ikke sker noget, vil områdets beboere dog blive ved med at kæmpe for en mere rolig hverdag.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL) siger, at situationen og de påståede problemer med de unge på institutionen skal gennemgås på et møde i socialudvalget den 16. august, men hans holdning til mistanken om brug af stoffer er helt klar.

»Jeg vil gerne understrege, at vi ikke vil acceptere, at der ryges hash eller tages stoffer på institutionen. Det vil kun forværre deres situation og de psykiske problemer, som de har i forvejen. Men nu vil mødet i socialudvalget forhåbentlig skabe klarhed over forholdene på stedet,« siger Mikkel Warming.

Han kunne samtidig love, at personalet på Ertodeto i dag vil besøge alle naboer til institutionen og aflevere et telefonnummer til en kontaktperson i kommunen. Denne person kan kontaktes døgnet rundt, hvis naboerne oplever gener og støj fra de unge på institutionen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.