Masser af drømmekasser

Fornem og fornøjelig børneforestilling i Kgs. Have.

I 40 somre har Marionetteatret i Kgs. Have beriget og fornøjet store og små. En imponerende præstation, ikke mindst lige nu, hvor jubilæumsforestillingen "Frikvarter" hører til en af teatrets bedste.

Den forener nemlig på forbilledlig vis de kvaliteter, der ofte har gjort Marionetteatrets forestillinger til noget særligt.

Den har en enkel historie, der tager afsæt i hverdagen, hvorpå den kaster sig fabulerende ud i drømmen og eventyret; den er konstrueret i små, skarpe og fint afgrænsede sekvenser; den har gode dukker og masser af originale påhit, der appellerer til børnepublikummets meddigtende fantasi.

Og endelig er den uden ord, hvilket gør den tilgængelig for de mange turister, der også dukker op i løbet af sommeren.

Ungerne fryder sig

Og hvad er det så, "Frikvarter" handler om? En lille mand ved et samlebånd. Ind og ud ruller kasse efter kasse, mens manden kontrollerer og godkender.

Hvad der er inden i kasserne? Manden aner det ikke. Ikke sært, at han falder i søvn undervejs. Men inden da er der gået kludder i samlebåndet, så kasserne hober sig op, mens manden til ungernes store fryd kæmper med at få løst problemerne. Senere er det hans madkasse, der ruller ind, efterfulgt af servietten til at tørre sig om munden med.

Grøn hat bliver ballon

Og så er det tid til en lille lur og en mærkelig drøm. Hvor mandens grønne hat bliver til en stor ballon, hvor en lille udgave af manden selv dukker op og begynder at lege med de mange kasser. Hvor indholdet af kasserne omsider bliver afsløret.

Et mærkeligt, drømmeagtigt indhold, bestående af sæbebobler, vand, røg, en flagermus og et lille dansende skelet, der pludselig vokser sig stort og faretruende.

Men manden klæder sig da bare ud som spøgelse og skræmmer skelettet væk - vupti, til ungernes store og udelte jubel. Her er også syngende kasser - med låget som undermund - et par kasser, der tror, de til sammen er en farlig tyr, og en kasse med en fisk i, hvor manden bliver til en dykker, der snorkler rundt i vandet sammen med fiskene, splitterfornøjet!

Sådan parres de overrumplende øjeblikke med blid og eftertænksom poesi og et tilpas lille gys i Birte Norsts gedigne iscenesættelse af Rolf Hansens fine manuskript og sjove dukker.

Og med Carl Press som den lille, Chaplin-agtige mand, og Maria Garde og Paul Arne Kring som kompetente dukkeførere er der lagt op til et fornemt, filuragtigt og fornøjeligt teaterjubilæum i Kgs. Have.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.