Arkitekten er ikke problemet

Formand for repræsentantskabet i Wonderful Copenhagen Henrik Busch skriver i KØBENHAVN den 31. juli et indlæg under overskriften "Tillykke København - tak Realdania".

Anledningen er, at Danmarks næstrigeste fond, Realdania, påtænker at bygge et 17.000 etagemeter stort kontorhus på Bryghusgrunden, som er Indre Bys sidste friareal ved havnefronten. Det er prisværdigt, at Henrik Busch ønsker at deltage i debatten om Bryghusgrunden og dens fremtidige anvendelse.

Manglende planlægning

Imidlertid er det beklageligt, at Henrik Busch ikke har sat sig ind i sagens mange aspekter, men alene forholder sig til Realdanias valg af arkitekt. Henrik Busch mener tilsyneladende, at når hollandske Koolhaas er valgt som arkitekt, så bør al skepsis mod kontorbyggeri forstumme. Et af de forhold, Busch overser, er, at man ikke ved hjælp af en dygtig arkitekt kan kompensere for mangelfuld byplanlægning. Bryghusgruppen vil derfor opfordre Henrik Busch til at vurdere, om et stort kontorhus passer ind i dette enestående historiske bymiljø. Han burde også forholde sig til alternative udviklingsmuligheder, herunder bl.a. Bryghusgruppens roste visionsoplæg. Videre efterlyser Henrik Busch »en god, positiv og konstruktiv dialog med bygherren«. Det er vi helt enige med Busch i. Derfor har Bryghusgruppen holdt en række møder med ikke mindst Realdania og udarbejdet et konkret forslag til Bryghusgrundens og nærmiljøets udvikling, der vil give Københavns indre by et enestående kulturmiljø og stort rekreativt byrum ved havnen.

Vanskelig dialog

Desværre har Realdania indtil nu insisteret på at placere sig selv på Bryghusgrunden, selv om både kommune- og lokalplaner reserverer friarealet til offentlige formål uden kontorer og boliger. Det har gjort en konstruktiv dialog vanskeligt. Måske Henrik Busch skulle tage sig tid til at læse Bryghusgruppens konstruktive visionsforslag og på den baggrund opfordre Realdania til konstruktiv dialog med Københavns borgere og finde bedre placering til det påtænkte domicil. Som det måske vil være Henrik Busch bekendt, var Bryghusgruppen blandt de første til at lykønske Realdania med arkitektvalget.

Tænk i helheder

Også vi er glade på byens vegne, når udenlandske arkitekter vil arbejde i København. Problemet er ikke den velrenommerede arkitekt. Problemet er bygherrens påtænkte kontorbyggeri på Bryghusgrunden. Hvis Realdania tænker i helheder, som Henrik Busch hævder, så ville fonden finde en ny placering til byggeriet og bidrage konstruktivt til realisering af et nyt skønt byrum og kulturmiljø på Bryghusgrunden og i dens omgivelser, som Bryghusgruppen foreslår. Realdania får næppe en bedre mulighed for at vise deres almenvelgørende fondsmission i praksis.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.