Forsvar for mangfoldigheden

Tirsdag trissede en broget skare demonstranter fra Christania til Christiansborg for at overrække politikernes deres skudsmål. Men hvor mange skud skal man egentlig have i en demonstration?

Det er ikke hver dag, at man ser en blå traktor indhyllet i røde og gule balloner smyge sig ned ad Prinsessegade ved Christania. Men det er heller ikke hver dag, at godt 500 demonstranter fra nær og fjern mødes for at udtrykke deres utilfredshed med alt fra velfærdsnedskæringer i Danmark til israelske fremfærd i Libanon.

Ned gennem det farvestrålende felt vrimler det med bannere og paroler, der alle mener, at tingene burde være anderledes.

Henrik Merkelsen, som forsker i virksomhedskommunikation ved Copenhagen Business School, advarer demonstranterne imod at slå sig på for mange budskaber.

»Det er klogt at holde sig til et overordnet budskab og så finde ud af, hvordan man bedst får formidlet det videre. At lave lidt larm i gaden er ikke særlig svært,« siger Henrik Merkelsen.

Larmen sørger den rullende scene og de mange fremmedartede slagsange for. Under teksten "Nein zum imperialistischen Krieg in Südamerika" markerer columbianskfødte Blanca Mert sig. Sammen med rundt 150 medsocialister har den 46-årige tysker taget turen til Danmark.

»Jeg er her for at gøre opmærksom på massakren på det columbianske folk, som medierne konsekvent lukker øjnene for,« siger den lille kvinde med vrede i stemmen og henviser til regeringens brug af giftgas mod befolkningen.

Demonstrationen er ledet af Troels R. Larsen, der i disse dage er en del af International Ungdomslejr i Nordsjælland. Han mener, at der gennem de utallige opfordringer glider en rød tråd.

»Budskaberne kan ses som et samlet opgør med den neoliberalisme, som angriber os hårdt fra alle kanter. Jeg ved godt, at man i dag skal have spindoktorer, hvis man vil slå igennem i medierne. Men vi må klare os med de midler, som vi har til rådighed«, pointerer Troels R. Larsen.

Tirsdag rækte midlerne til at bringe optoget frem mod Christiansborg. Her forsøgte demonstranterne til tonerne af en række talere og Annisette fra det hedengangne Savage Rose forgæves at få politikere i tale.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.