Direktør: Metro ikke truet af vand

Sikkerheden i den københavnske Metro er ikke truet på grund af indsivning af hav- og kloakvand. Det fastslår Metro-ledelsen efter at Ekstra Bladet har fremlagt en intern, kritisk Metro-undersøgelse.

"Det er korrekt, at der siver vand ind i Metroen. Det gør der i alle tunneller. Bl.a. derfor har vi regelmæssigt inspektioner, hvor alle installationer kontrolleres for at sikre, at der ikke opstår situationer, som sætter sikkerheden over styr," siger viceadministrerende direktør Anne-Grethe Foss og fortsætter:

"På baggrund af inspektionerne udarbejdes der rapporter som beskriver, hvilke fejl og mangler der skal gøres noget ved. Det er sådan en rapport, at Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af."

I det omfang den løbende inspektion afslører, at der er sket skader på skinner eller kabler, udbedres disse, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"De fejl og mangler, som den rapport påpeger, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, er alle udbedret. Enkelte permanente løsninger er endnu ikke klar, men der er på alle områder lavet midlertidige foranstaltninger, så driften kan forløbe uden sikkerhedsproblemer."

Den sikkerhedsansvarlige i Metroen har vurderet, at der ikke er jernbanetekniske problemer i den nævnte rapport, men at der alene er tale om almindeligt vedligehold. Derfor har han ikke fremsendt rapporten til Trafikstyrelsen, fremgår det af pressemeddelelsen.

"Vandindsivningen i Metroen er helt udramatisk og uden problemer for sikkerheden i Metroen", siger viceadministrerende direktør Anne-Grethe Foss.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.