Leder: Sikkerhed i byen

KNIVEPISODEN forleden foran et københavnsk diskotek har endnu en gang fået debatten om bedre sikring af dørmænd til at blusse op. Denne gang tilsyneladende med to konstruktive forslag til følge.

Det ene gælder muligheden for, at dørmænd som en obligatorisk del af deres udstyr bærer skudsikre veste. Det har tidligere reddet liv ved skudepisoder og ville naturligvis også have været relevant i forbindelse med det aktuelle knivoverfald.

FORSTÅELIGT NOK har Dørmændenes Landsklub anmodet Arbejdstilsynet om, at der udstedes krav om obligatorisk skudsikker vest til dørmænd i arbejde. Hos Arbejdstilsynet udtalte man forleden, ifølge Berlingske Tidende, at så skulle man jo også forlange det af dørmanden på Hotel d'Angleterre, og at det da ville være helt hen i vejret. Men argumentet holder ikke.

Det må selvfølgelig være muligt at udstikke mere detaljerede retningslinjer, f.eks. opdelt efter jobtype og forventet risiko, hvor sikkerhedsvest er påkrævet. Politiet render jo heller ikke rundt med sikkerhedsvest, når det laver færdselskontrol. Og kan kravet om sikkerhedsvest redde bare en enkelt dørmands liv, bør der ikke være noget at betænke sig på. At en ordentlig arbejdsgiver så af sig selv burde udlevere relevant sikkerhedsudstyr til sine folk, er en anden sag. Her var måske også noget at arbejde med for Dørmændenes Landsklub.

Lige så indlysende rigtigt virker politikernes forslag om at indføre en slags karantæne, så en voldsmand, der bliver udelukket fra et enkelt diskotek, også er det fra alle andre diskoteker i lokalområdet. Det vil uden tvivl få mange til at opføre sig bedre, hvis de ved, at de er udelukket fra at gå i byen med vennerne det næste lange stykke tid, hvis de dummer sig.

MED GENNEMFØRELSEN af disse to forslag vil risikoen for overfald på dørmænd forhåbentlig være bragt markant ned. Ved samme lejlighed burde politikerne indskærpe over for de relevante brandmyndigheder, at de burde tage langt skrappere sanktioner i brug i form af midlertidige lukninger over for de alt for mange diskoteksejere og barfolk, hvis brandsikkerhed konsekvent ikke har været i orden. Så kunne det være, at også almindelige gæster ville føle sig tryggere, når de gik i byen for at få en glad aften.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.