Leder: Skandalegade

KØBMAGERGADE er en skandale. Så kort og kontant udtalte teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam sig i Weekendavisen for en uges tid siden.

Han hentydede naturligvis til belægningen på en af byens mest befærdede gader, der mildt sagt ikke er noget kønt syn, og i øvrigt aldrig har været det med sine halvtarvelige betonfliser fra engang i 1970'erne, da den tæt trafikerede gade blev omdannet til gågade. Siden er der formentlig ikke brugt en eneste kommunal krone på andet end at fylde de stadigt flere huller og det hastigt voksende antal knækkede fliser op med asfalt.

MANGE STEDER er der efterhånden kommet mere asfalt, end der er fliser, hvilket er grimt, mens de resterende skæve fliser rager farligt op, lige til at snuble over, hvis man er uopmærksom eller dårligt gående. I følge Klaus Bondam kan Københavns Kommune ikke være den slags bekendt, hverken over for de daglige brugere eller over for de mange turister, der tvinges til at gå med løftede ben eller blikket stift rettet mod den farlige belægning for ikke at falde.

Det er svært at være uenig med ham i det synspunkt, som han i øvrigt ikke er alene om. Også overborgmester Ritt Bjerregaard har udtalt sig om forfaldet. At der ikke for længst er sket noget, skyldes efter Bondams mening, at et politisk flertal ikke ønskede at give daværende teknik- og miljøborgmester Søren Pind den triumf at indvie en renoveret Købmagergade. Hvis den forklaring virkelig skulle være sand, er den meget lidt klædelig for politikerne på Københavns Rådhus.

En anden og forhåbentlig mere sandsynlig forklaring skal findes i kommunens evindelige strategi med at skubbe problemerne foran sig, hvilket som regel betyder, at det i den sidste ende bliver meget dyrere, end hvis man havde valgt at gribe ind i tide.

BORGMESTER BONDAM virker optimistisk, når det gælder Købmagergades fremtidige istandsættelse. Han vil i hvert fald forsøge at fremme en renovering, når de politiske forhandlinger begynder igen i august. Ved samme lejlighed burde han slå et gevaldigt slag for en bedre renovation af de københavnske gader.

Indtil da må københavnerne fortsætte med at kæmpe sig frem mellem fliseaffaldet og alt det andet skrald, byen flyder med.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.