Skærpede krav efter tragedie

Sagen om den 33-årige colombianske kvinde, der vanrøgtede sin søn og torsdag fik tre års fængsel, har fået Københavns Kommune til stramme op på reglerne for familiesammenførte børn.

Sagen gav »rystelser« i forvaltningen og har nu fået Københavns Kommune til at skærpe kravene.

Torsdag blev en 33-årig colombiansk kvinde idømt tre års fængsel for at have mishandlet og vanrøgtet sin otteårige kronisk syge dreng, som døde under tragiske omstændigheder i januar.

Under retssagen kom det frem, at kvinden adskillige gange havde kontaktet Københavns Kommune for at bede om hjælp til at håndtere den søn, som ikke ville kendes ved sin egen mor, og som hun endte med at mishandle og vanrøgte i komplet afmagt. Hun fik imidlertid aldrig hjælp fra kommunen.

Allerede i januar erkendte socialborgmester Mikkel Warming (EL), at kommunen havde fejlet i sagen. Han bad derfor forvaltningen komme med et nyt sæt retningslinjer for håndtering af sager om familiesammenførte børn. Forslaget er netop blevet behandlet af direktionen i Københavns Kommune og bliver nu sendt ud til de lokale socialcentre - og behandlet på det førstkommende socialudvalgsmøde i august.

»Problemet har hidtil været, at vi i forvaltningen ikke har fået samlet alle oplysninger i en sag som denne et og samme sted. Det strammer vi op på nu. I forbindelse med familiesammenføring må vi i det offentlige erkende, at vi mest har haft fokus på familiesammenførte voksne,« siger Jens Elmelund, der 1. maj tiltrådte som ny vicedirektør i socialforvaltningen i Københavns Kommune.

At der er grund til selvransagelse, mener også Lise Holten, som har været forsvarer for den 33-årige colombianske kvinde.

»Kommunen burde ændre sine procedurer og ikke bare vente på, at ulykkerne sker. Kommunen kunne spare en masse ressourcer, hvis den tænkte mere fremadrettet,« siger hun.

Problemerne for den colombianske kvinde opstod, da hun flyttede fra Vallø til Københavns Kommune.

»Det er et sårbart tidspunkt, når en borger flytter fra en kommune til en anden. Det er desværre set før, at nogle meget vigtige og værdifulde informationer går tabt i systemet. Uden at kende den konkrete sag, er det formentlig det, der er sket,« siger Jens Elmelund.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.