Cricket-drømmen: At blive prof i England

Bobby Chawla, der er en af Danmarks bedste kastere, tror på en placering i top tre ved EM.

Fødselsattesten er dansk, rødderne er indiske og drømmen er engelsk.

Bobby Chawla blev, en decemberdag for godt 23 år siden, født på Frederiksberg Hospital. Og det var netop på Frederiksberg hans interesse for cricket begyndte nogle år senere.

»Min far spillede lidt cricket, og jeg var med på sidelinjen. Jeg begyndte at spille lidt med nogle af de andre børn, der også var med deres fædre,« fortæller Bobby Chawla.

I dag er det Bobby Chawlas far der er med på sidelinjen for at se sine to sønner spille for Svanholm Cricket Club samt for henholdsvis ungdomslandsholdet og landsholdet.

Bobby Chawla debuterede på det danske cricketlandshold for seks år siden og skal med de øvrige 13 danske landsholdsspillere kæmpe om Europamesterskaberne i Glasgow fra på tirsdag og ti dage frem.

»Jeg tror på en placering i top tre, selv om vi er i gruppe med flere a-nationer. Vi har haft nogle rigtigt gode forberedelsesture, og vi er i god form.« Landsholdet består primært af amatører fra de bedste danske klubber, samt de få danskere, der spiller professionelt i udlandet. Og netop udlandet, nærmere betegnet England, er Bobby Chawlas store drøm.

»Jeg har været til prøvetræning i et par engelske klubber. At komme til at spille i engelsk cricket ville være stort, netop fordi England er en af de stærkeste cricketnationer i verden. Men det er svært at komme fra et ikke-cricketland,« siger Bobby Chawla og henviser til Danmarks status som cricketnation.

»Indien, England, Pakistan og Australien er blandt nogle af de største og bedste cricketlande i verden. Danmark er kun en b-nation,« forklarerer han, og det har betydning, når man gerne vil forsøge at få en fod inden for hos nogle af de store klubber i f.eks. England.

Spiller og træner

Selv om Bobby Chawla bruger meget tid på sin sport og har talent, ved han godt et eller andet sted, at det ikke er sikkert, at hans drøm om at blive professionel i England går i opfyldelse. Derfor fortsætter han med at bygge ovenpå sin uddannelse som markedsføringsøkonom efter sommerferien på Handelshøjskolen i København. Der skal være noget at falde tilbage på, selv om cricket er det vigtigste for ham. Han træner omkring fire gange ugentligt - to gange med klub- eller landshold, derudover dyrker han fitness, styketræning og løb. Sidste vinter var han ansat som fuldtidstræner i hjemmeklubben Svanholm i Brøndby, hvor han bl.a. tog sig af træningen af klubbens unge talenter.

Saif Yaqoob på 12 år har haft Bobby Chawla som træner. Det var han ret glad for.

»Han er en rigtig god træner og en rigtig god spiller, der er god til at kaste og skrue bolden,« siger Saif, der i løbet af denne uge har været med til at spille EM for Danmarks U13-landshold på hjemmebanen i Brøndby. Han lægger ikke skjul på, at Bobby er en af de spillere, han ser op til.

Australien kalder

Til vinter rejser Bobby Chawla måske til Australien, selv om de unge talenter i Svanholm håber, han bliver hjemme for at træne dem.

»Jeg har to vintre været seks måneder i Australien bl.a. sammen med en af de fyre, der nu er professionel i England. Det er jo sommer i Australien, når det er vinter her, så det er optimalt at tage derned for at spille.»

Første år fik Bobby Chawla sit ophold betalt, mens han i anden omgang måtte betale selv. I år er han blevet kontaktet af en klub, der har vist interesse i at hente ham til Australien for at spille til vinter. Den mulighed overvejer han i disse dage.

De danske cricket landsholdsspillere har i forvejen mange rejsedage om året til forbindelse med slutrunder og træningsstævner rundt om i verden. I år skal de f.eks. til Kenya og Dubai, men tirsdag går det altså løs ved EM i Skotland. »Det er altid sjovt at spille i lande, hvor sporten er stor. Der kan man opleve, at flere tusinde tilskuere kigger på. Det er lidt anderledes i forhold til herhjemme, hvor det for det meste kun er familien, der ser på. Mange tilskuere er med til at sætte os ekstra op, og vi er i forvejen opsatte på at gøre en god figur i Glasgow,» siger Bobby Chawla.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.