Leder: Havneteater

SOMMERTEATER på Havnen blev i fjor så stor en succes, at Københavns Kommune nu har tænkt sig at gøre det til en tradition.

Det var opsætningen af "Den lille Havfrue" med flere hundrede amatører, der gjorde udslaget. Planen er så, at der hvert år i forbindelse med Kulturhavn-festivalen skal være en friluftsforestilling.

DEN IDÉ kan man kun sympatisere med. Engang gav Københavns Kommune støtte til årlige amatøropførelser af operetter og musicals på Bellahøj Friluftsscene; nu kan dette i heldigste fald blive en værdig afløser. Det spændende spørgsmål er så, hvor langt fantasien rækker, når det gælder udformningen af nye historier, hvor vandet og havnen spiller en naturlig rolle. Det kan jo ikke være "Den lille Havfrue" hver gang.

Succesen i fjor var så stor, at der måtte presses en række ekstraforestillinger ind. Problemet med Kulturhavn-festivalen i denne forbindelse er jo, at den kun løber over en weekend, da alle arrangementer skal fyres af. Af hensyn til vejret og den formentlig store interesse, der vil være, bør antallet af spilledage nok bredes væsentligt mere ud, ganske som med for eksempel Vikingespillene i Frederikssund eller de mange store musicalopsætninger rundt om i det danske sommerland.

I lighed med disse er tanken, at det skal være professionelle, der står for rammerne i form af instruktion, manuskript, musik og scenografi, mens det skal være amatører, der står på scenen og klarer det praktiske bagved. Den konstruktion kendes med stort held mange andre steder som en på flere måder god investering og en frugtbar måde at drive kulturpolitik på.

FOR DEN kommunale investering får man nemlig ud over den konkrete teaterforestilling også en kulturel aktivering af et stort antal frivillige, der lægger masser af begejstret arbejdskraft i projektet og som belønning får oplevelsen ved at være en del af en stor teaterbegivenhed med det sammenhold og de erfaringer, som et sådant samspil mellem professionelle og amatører kan give.

Forhåbentlig vil det nye havneteater også formå at tiltrække masser af private sponsorer, der vil have lyst til at give deres bidrag til denne fornemme form for aktiv og lokalt forankret kulturpolitik.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.