Bagsværd Sø er særdeles velegnet

I KØBENHAVN d. 25. juli anbefaler G. Høpner Petersen (GHP), at dansk rosport flyttes fra Bagsværd Sø til Københavns Havn og fremfører den påstand, at havnen er mere velegnet til rosport.

Da GHP's erfaringer er fra 1951-1953, må der være sket det, at ungdomstiden er kommet til at stå i et lidt for gyldent skær. Jeg har som medlem af Danske Studenters Roklub (DSR) været med til at træne i havnen og deltage i bl.a. otterløb fra Langebro ud mod KR. For mig hører det ikke til de bedre oplevelser. Dengang var trafikken i havnen meget begrænset, i dag er havnen helt uegnet til rosport med mange hurtigsejlende fartøjer.

For meget trafik

GHP har sikkert glemt, hvor lavt en kaproningsbåd ligger i vandet. En enkelt hurtig vandscooter vil være i stand til at "bordfylde" enhver kaproningsbåd med et par hurtige vendinger. Jeg har deltaget i kaproninger i det meste af Europa og har aldrig set kaproningsbaner der var bedre egnet til formålet end Bagsværd Sø. Jeg har ligeledes siden 1953 roet mere end 30.000 km på søen, været træner i DSR i tre år og været banedommer i 30 år og med til at arrangere kaproninger fra 1978 til 1999.

Så jeg regner med, at jeg kender søområdet bedre end de fleste. Desværre har mange års udledning af urenset spildevand været med til at danne et slamlag på bunden af søen, så banerne ikke alle steder har den dybde, der kræves til store internationale kaproninger. Men med nutidens teknik må det være en særdeles overkommelig opgave at suge slammet op. Betalingen for oprensningen må vel - som altid - være en sag for forureneren. Trist at det ikke er sket for længe siden.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.