Det blinde øje

Socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten lukker sædvanen tro det ene øje i en klassisk forudindtaget fortolkning af problemerne i Mellemøsten.

Mikkel Warming foreslår i ramme alvor, at Københavns Kommune skal yde økonomisk bistand til Gaza og Libanon - men hov, hvad med alle missilofrene i Israel? Fortæl mig venligst, Mikkel, hvorfor i alverden skal Københavns Kommune og byens socialborgmester i det hele taget blande sig i Danmarks udenrigspolitiske agenda?

Forskel på folk

Du ønsker endda forskelsbehandling mellem Libanon og Israel altså du ønsker ingen støtte til ofrene i Israel, som åbenbart, set gennem Enhedslistens smalle hornbriller, helt entydigt er de grimme skurke i Mellemøsten. Men hvad f.eks. med de tusinder af missiler, som Hizbollah fortsat sender ind over Israels grænser? Hvad med libanesernes fortsatte åbenlyse provokationer og modstand mod en fredelig løsning og en accept af Israel i det hele taget? Hvis du har mere lyst til at agere som udenrigspolitiker end socialborgmester, så tag i stedet orlov fra Rådhuset, og rejs en tur til Libanon. Måske kan du dér snakke dine kammerater til fornuft.

Sejrer ad helvede til

Du kunne f.eks. foreslå fredsforhandlinger i stedet for en uafbrudt strøm af had, missiler, terror og nultolerance fra en stat, som styres af en voldelig terrororganisation uden for pædagogisk rækkevidde, som tilmed ønsker at afskaffe det demokrati, som har skaffet dem til magten. Libanon og Hizbollah sejrer ad helvede til, og kursen er direkte mod dommedag. Prøv i stedet at tale dem til fornuft! Folketinget sætter altså agendaen udadtil for os borgere her i Københavnstrup. Kære Mikkel, dit og Enhedslistens forslag vil jeg ikke ret gerne tolke som et tegn på begyndende storhedsvanvid. Måske blot lidt sommerkuller i den varme luft - fatamorgana og tomt spil for galleriet.

Ikke vores mandat

Her i Borgerrepræsentationen har vi ikke mandat til at blande os. Vi kan ikke, og vi skal ikke begynde at lege udenrigspolitikere. Jeg vil da også mene, at du som kommunalpolitiker har rigeligt at tage fat på her i København. Lad blot dine partikammerater på Christiansborg håndtere udenrigspolitikken, og koncentrer dig hellere om de mange massive sociale problemer og udfordringer, som du forventes at løse i socialforvaltningen i din regeringstid som borgmester. Her har du alle muligheder for at skabe de positive resultater, som borgerne forventer af dig. Men socialpolitik er måske ikke nær så spændende som udenrigspolitik?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.