Billigere gourmetmad i København

Madglade københavnere behøver ikke længere at betale kassen for at smage, hvad byens ypperste kokke kan præstere.

Sultne gæster på Københavns restauranter kan nu sætte tænderne i mad tilberedt af byens bedste kokke, uden at det vælter økonomien. Ejerne af nogle af byens bedste restauranter har åbnet restauranter, hvor målet er en unik smagsoplevelse til priser langt under, hvad det koster at nyde et måltid på de dyreste spisesteder.

I 2005 åbnede ejerne af Era Ora, der har en stjerne i Michelin-guiden, spisestedet L'Altro, og senest har ejerne af Il Grappolo Blu åbnet La Tombola A 'Smorfia. Ifølge ejerne er det ambitionen at holde et meget højt gastronomisk niveau med færre retter til lidt billigere penge.

Ventet udvikling

Jan Krag Jacobsen, vicepræsident i Det Danske Gastronomiske Akademi, er ikke overrasket over udviklingen.

»Fænomenet er kendt fra udlandet, hvor man i mange år har set, at de bedste franske restauranter åbner billigere spisesteder af høj kvalitet,« siger han.

Jan Krag Jacobsen finder det helt oplagt, at danske restauratører udnytter den viden og ikke mindst det renommé, som de har fået.

Københavnerne kan se frem til flere restauranter med ypperlig kogekunst, der pirrer smagsløgene til spiselige priser. Det vurderer Anders Houman, der som mangeårig ejer af flere restauranter har fingeren på byens gastronomiske puls.

»Vi ser nu en gruppe restauranter, der laver fantastisk mad til en god pris. Det skyldes bl.a., at flere går ud og spiser end tidligere,« siger han.

Fokuserede gæster

Anders Houman tilføjer, at danskerne også er mere fokuserede på, hvad de vil have.

»Folk vil selvfølgelig gerne ud og stritte med lillefingeren og spise på de bedste steder af og til, men jeg tror, at de fleste ofte foretrækker en hyggelig aften, hvor man kan tage et par cowboybukser på og nyde virkelig god mad til fornuftige penge. Vi vil bare gerne have god vin og mad uden at blive flået,« siger Anders Houman. Direktør Lone Njor Hult fra Horesta, restaurationsejernes brancheorganisation, kender også fænomenet.

»Det er naturligt, at der åbnes nye steder med nye koncepter med to retter i stedet for syv. Folkene bag byens bedste restauranter ved godt, at man aldrig skal kopiere det sublime,« siger Lone Njor Hulth.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.