Flyvende gymnaster på træk

30 gymnastiktalenter fra Flying Superkids viser de næste ni dage københavnerne, hvorfor de kan turnere verden rundt med deres show.

De har optrådt i store dele af verden. Senest har de været i Sverige, og de næste ni dage har københavnerne mulighed for at opleve gymnastiktalenterne i Flying Superkids.

Mens de voksne knokler med at sætte cirkusteltet op på pladsen lige foran Østerbro Postkontor ved indgangen til Fælledparken, knokler 30 piger og drenge i alderen 7-18 år på den bagvedliggende græsplæne.

Der bliver trænet rygmuskler, og der bliver taget maverulninger i et tempo, som kun de færreste ikke-trænede kan følge med i.

Efter en kort opvarmning skal der slås rekorder og gives smagsprøver på, hvad superbørnene egentligt kan. Rekorderne i Børnenes Rekordbog bliver slået flere gange denne eftermiddag, da børnene fra Århuskanten giver pressen en forsmag på deres kunnen.

Pas på hundelortene

Under de grønne træer og den gule sol stiller de første unger op klar til at slå vejrmøller.

»Pas på hundelortene,« lyder det fra et par af tøserne, der ser til.

Det går stærkt, også lidt for stærkt for 12-årige Jimmy Vai Le, der bliver rundtosset og må se Amalie Andresen slå rekorden. Hun når 46 vejrmøller på 50 sekunder - uden om hundelortene, og det er en fordobling af den nuværende rekord i Børnerekordbogen. Endnu en rekord bliver tangeret, da 8-årige Julie og 11-årige Sofie, begge med efternavnet Schwartz Gyldenøhr, viser, hvordan man holder gang i mere end én hulahopring ad gangen. Hofterne roterer, mens der bliver smidt flere og flere hulahopringe omkring de roterende kroppe, som man knapt kan se til sidst for bare ringe.

Julie ender med at vælte omkuld helt gemt inde i 41 ringe, mens storesøster klarer at holde gang i 76.

Det sociale er centralt

»Det er rigtigt sjovt at være med. Man lærer en masse, f.eks. at slå saltoer og flik-flak,« siger Julie Schwartz Gyldenøhr, der har været med blandt de bedste Superkids i halvandet år, og fortsætter: »Man får en masse venner og får lov til at komme med på ture, og det er sjovt.«

Børnene træner omkring tre gange om ugen. Mange af weekenderne og ferierne går med stævner og opvisninger rundt om i verden. Flying Superkids kan bl.a. opleves i København igen, når de skal optræde i Parken til Mini Zulu Rock.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.