Muslimske kvinder, gør jer fri

En vistnok ret nystiftet forening, der kalder sig Kvinder for frihed, har for nylig henvendt sig til Dansk Sprognævn og søgt om at få ordet "æresdrab" erstattet med et nyt ord, der lyder mere afskrækkende, idet de mener, at der intet æresfuldt er i, at familien rotter sig sammen og kynisk planlægger likvidering af et familiemedlem.

I et debatindlæg 18/7 harcelerer Lene Kattrup, fra Kvinder For Fred, da også over mit læserbrev om blodhævn og æresdrab, skrevet umiddelbart efter dommen over Ghazalas bizare familieklan.

Et passende navn

Men det handler jo om motivet til drabet. Ligesom betegnelserne medlidenhedsdrab og jalousidrab og rammer derfor plet med begrebet æresdrab, og i vores kultur er der absolut ingen formildende omstændighed forbundet ved det. Tværtimod. 10-15 års fængsel og udvisning af Danmark må være straffen.

Kræv ligestilling

Det pudsige er, at bortset fra ordkløveriet er vi enige i substansen af sagen. De uhyggelige perspektiver i kvindeundertrykkelse, hvor kvinder reduceres til husslaver og handelsvare, som man bare kan skyde ned eller brænde af efter forgodtbefindende for derefter at kamuflere det som uheld, selvmord etc., gør kvindefrigørelse umulig i praksis. Jeg har selv tidligere skrevet i Ekstra Bladet og opfordret de muslimske piger til at "smide tørklædet i ringen", kræve ligestilling, gå på barrikaderne og på diskotek med veninderne osv., ligesom vi danske kvinder gjorde i 1968. Men krisecentrene er overfyldte af voldsramte unge indvandrerkvinder, der direkte trues på livet, så det er lettere sagt end gjort. Derfor hilser jeg initiativet "Kvinder For Fred" velkommen, og ligeså lovinitiativer som 24-årsreglen, der kan stikke en kæp i hjulet på visse deciderede tvangsægteskaber, selv om traditionen med arrangerede ægteskaber nok bliver en hård nød at knække.

En pengemaskine

Problemet er jo, at det samtidig er en form for pengemaskine, som åbner en bagdør for skjult indvandring. I stedet for at bruden i hjemlandet skal betale en medgift til gommens familie, bliver muslimske piger i Danmark en givtig forretning og handelsvare. Giftelystne unge pakistanere/tyrkere vil gerne via familieaftaler betale for at få chancen for at bosætte sig i velfærdsstaten Danmark. Det er måske en væsentlig årsag til det faktum, at det er direkte livsfarligt for en muslimsk pige at modsætte sig et arrangeret ægteskab. Det er misbrug af religion at dræbe og føre krig i Guds elller Allahs navn. Det står hverken skrevet i Bibelen eller Koranen, og det skal aldrig accepteres eller retfærdiggøres.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.