1.000 p-pladser forsvinder årligt

Der bliver nedlagt en halv parkeringsplads for hver ekstra bil, der købes i København.

På 10 år er der nedlagt flere end 10.000 parkeringspladser i Københavns Kommune. Samtidig har københavnerne fået knap 23.000 flere biler.

Ifølge kommunale notater var der således 144.040 parkeringspladser 1. januar 1996. I år var der 133.304, viser en ny opgørelse fra forvaltningen.

Langt de fleste pladser er forsvundet fra de områder af byen, hvor bilisterne ikke skal betale for at parkere, men i zoner med opkrævning er der nedlagt 2.541 pladser.

I begyndelsen af perioden skyldtes nedgangen primært en ny færdselslov med krav om længere afstand til kryds, men i de senere år er forklaringen især anlæg af cykelstier, opsætning af cykelstativer og flere handikappladser, fremgår det af notaterne.

Det er Dansk Folkepartis Karin Storgaard (BR), der har bedt forvaltningen om oversigterne. Hun er rystet over resultatet:

»Københavnerne bliver mere og mere ophidsede over, at de ikke kan parkere. Det er galt alle vegne. Men vi skal ikke have en hovedstad med så restriktive regler, at handlende søger til store centre uden for byen. Hvis besøgende til teatre, cafeer og restauranter også på et tidspunkt vælger København fra, så er vi dårligt stillet,« siger Karin Storgaard.

I tirsdagens udgave af KØBENHAVN kritiserede FDM, at man ikke laver flere p-pladser. Men den ansvarlige borgmester, Klaus Bondam (R), afviser kravet.

»Vi vil gerne adfærdsregulere. Vi vil gerne have, at færre mennesker kommer ind med bil til vores by. Vi vil gerne bruge pladsen til at øge fremkommeligheden for cyklister. Vi vil gerne skabe plads til, at byens gæster og borgere kan bruge byrummet på en anden måde,« siger Bondam.

Han påpeger, at man allerede har lavet en p-strategi for de kommende 10 år. Efter planen skal der laves 4.000 nye pladser i kældre og huse. Samtidig skal der fjernes 1.000 fra gaden.

I et debatindlæg i dag i KØBENHAVN påpeger Karin Storgaard (DF), at det aldrig har været meningen, at der skulle nedlægges p-pladser på gaden - før der var bygget nye under tag.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i Københavns Kommune nytårsdag 1996 var en bestand af 87.999 personbiler. 10 år senere var der 110.773.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.