Warmings gode hjerte

Københavns socialborgmester Mikkel Warming (EL) skal passe på, at hans gode, sociale hjerte og personlige omdømme ikke overtrumfes af hans åbenbare legelyst til politisk Enhedsliste-plat. Senest med hans ensidige forslag om, at Københavns Kommune kun skal støtte den ene af Mellemøstens parter, nemlig Libanon og Gaza med en halv mio. kr.

Mikkel Warming vil gerne vise "solidaritet" og begrunder sit ønske om, at Københavns Kommune skal involvere sig i ren udenrigspolitik med, at man skal hjælpe mennesker i nød og "ofre for bomber".

I indpakningspapir

For Enhedslisten og Mikkel Warming gælder det dog ikke ofrene for de selvmordsbomber og raketter, som Hizbollah og Hamas retter mod civile borgere i Israel. Det tydeliggøres, når Mikkel Warming bruger "indpakningspapir" til fremme af sit forehavende og foreslår, at pengene selvfølgelig skal fordeles af Røde Kors, men dog øremærket til Gaza og Libanon.

En kommunal opgave?

København har ikke været involveret i den slags udenrigspolitiske projekter tidligere, og helt useriøst bliver det, når Mikkel Warming sammenholder situationen i Mellemøsten med den humanitære hjælp, København tidligere har ydet ved naturkatastrofer, bl.a. Sydøstasiens tsunami og jordskælv i Pakistan. Mikkel Warmings forslag vil indebære, at vi bliver spændt for en politisk vogn - Enhedslistens. Om Enhedslisten får gennemført sit forslag afhænger af, hvordan socialdemokraterne stemmer, og Anne Vang (S) kunne ikke forholde sig til forslaget, før hendes gruppe havde drøftet forslaget.


Når en politisk ordfører ikke umiddelbart kan tage stilling til et så ikke-kommunalt, ensidigt forslag, så fristes man til at stille spørgsmålet: Hvad er det egentlig, man skal undersøge, og er der vælgergrupper, man er bange for?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.