Gadesvineri

Under denne overskrift bringer JP en leder, der påpeger en række svinerier stort set overalt i det offentlige rum. Må jeg dertil tilføje: Hele hovedbanegården, ud- og indvendigt, stort set samtlige S-togsstationer og Tivoli er heller ikke så velplejet som førhen.

Trafikregulerede vejkryds bruges ofte som affaldsplads for det skidt, billisterne ikke ønsker at have i bilerne, og så udnyttes ventetiden så godt, indtil der næsten er grønt lys igen. Zoologisk Have kunne også godt trænge til mange "kærlige hænder". Se også, hvad der bliver henkastet langs vore veje, ikke mindst motorvejene og de større veje i landdistrikterne.

Vi har betalt

Efter en sportsbegivenhed rykker der et større renovationshold ud for at rengøre efter det publikum, der har tilbragt blot et par timer på et stadion. Roskildefestivalen - uha, uha - det er næsten svært at forlige sig med den tanke, at det er moderne og i mange tilfælde veluddannede mennesker, der på denne måde viser deres foragt over for det samfund, de lever i. Og spørger man, er svaret ofte: »Vi har betalt for at være her.«

Affaldet flyder

Vore strande, vore skove med fri adgang, vore parker, ja, alle steder hvor civiliserede færdes, er der i dag et svineri af ubeskrivelig art, sådan at man er flov over at skulle forklare sine gæster, at det er altså danske mennesker, der efterlader deres affald der, hvor det nu opstår.


Emballager af enhver slags, såvel hvad angår diverse drikke- som madvarer (fast food), og såkaldte gratisaviser flyder overalt.

Fælles for hele dette renovationsarbejde er, at det kan udføres af ikke-faguddannet personale. De sociale fordele herved behøver man ikke at stille store regnestykker op for at finde frem til.

Men er det meningsfyldt?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.