Fattigdommen kortlægges

Målet er at forbedre den sociale indsats og bekæmpe årsagerne til fattigdom.

Ingen ved præcis hvor mange og hvilke grupper fattige, der findes i København. Derfor foreslår socialborgmester Mikkel Warming (EL) at en undersøgelse skal kortlægge omfanget og typen af byens fattigdom samt årsagerne og følgerne.

»Velfærdstoget bumler derudad. For de fleste går det godt, men der er også en gruppe, som ikke er kommet med, som måske ikke en gang er nået til perronen. Vi oplever flere hjemløse og flere tiggere, det vi kalder den synlige fattigdom, på gaden. Men spørgsmålet er, om der er kommet flere, eller om de er blevet mere synlige. Det ved vi ikke, og det skal undersøgelsen være med til at kortlægge,« siger Mikkel Warming, som også ønsker at fokusere på de såkaldt usynlige fattige.

S bakker op

»Det er alle dem, som ikke stikker ud, men som lever et meget hårdt liv og ikke har råd til de mest almindelige ting, om det er nyt tøj eller en uge i sommerhus. Og det er vigtigt at få kortlagt, hvad årsagerne er til den form for fattigdom, hvilke følger den har, og hvor stor er gruppen,« understreger han.

Med kortlægningen håber Warming at kunne få anbefalinger til at forbedre det sociale arbejde og bekrige årsagerne til armoden. Forslaget bliver behandlet i socialudvalget i august, men allerede nu er der opbakning fra Socialdemokratiet.

»Jeg synes, det lyder som en fremragende idé, og det kan vi helt sikkert støtte. Der er meget diskussion om ulighed og fattigdom i vores samfund, og det er vigtigt at basere diskussionen på ordentlige undersøgelser,« siger socialudvalgsmedlem Thor Grønlykke (S).

Forbeholdne

SF og de konservative er dog mere forbeholdne:

»Vi synes, at der allerede foreligger masser af materiale, som netop skal belyse de sager. Jeg glæder mig derfor til at høre socialborgmesterens konkretisering af, hvad vi mangler af informationer om emnet. Hvis det skønnes, at der er huller, vil jeg gerne være med til at bevilge pengene. Men det er symptomatisk for Enhedslistens tankesæt, at vi bare skal sætte undersøgelser i gang. De glemmer, at det koster penge,« siger Peter Schlüter (K) fra socialudvalget.

SF's Frank Hedegaard:

»Der er fornuft i at få fattigdommen afdækket. Men man skal kunne anvise økonomien til undersøgelsen, for vi har bedt administrationen om at spare. Og når vi taler om årsagsforklaringer, er det en større sociologisk undersøgelse, som vi skal have afsat nogle midler til. Det burde borgmesteren have været opmærksom på før sommerferien, da vi forhandlede disse ting.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.