Ny anholdelse i sag om forsøg på drab

Sagen om den pakistanske mand, der fik tæsk, fordi han ikke vil dræbe sin søster, vokser

Helsingør Politi har anholdt endnu en person i sagen om den 43-årige pakistaner fra Birkerød, der blev tæsket gul og blå for at nægte at slå sin søster ihjel.

»Vi har anholdt endnu en person i sagen, så der sidder syv fængslet i øjeblikket. Det har fejlagtigt været fremme i pressen, at vi allerede havde anholdt syv, men det var ikke rigtigt. Vi anholdte faren til den 43-årige pakistanske mand, der blev banket, to svogre og nu fire bekendte i alt . Den syvende blev anholdt i Købehavn i mandags. Han sidder varetægtsfængslet frem til torsdag, som de øvrige seks personer i sagen,« siger kriminalkommissær Henning Svendsen fra Helsingør Politi. Men der mangler stadig en fra tæskeholdet. Ham leder politiet efter - også i udlandet.

Efterlyst via Interpol

»Vi formoder, at han er taget til udlandet. Der er efterlyst det, der kan på nuværende tidspunkt. Og så er spørgsmålet, om man skal udvide den eftersøgning. Vi skal prøve at finde ud af under hvilke forhold, han er derude, det kunne jo være, at han bare er på ferie og ikke ved, at han er efterlyst,« lyder det fra Henning Svendsen.

Fortsat varetægt

Politiet har rimelige beviser i sagen og regner med en forlængelse af varetægtsfængslingen.

»Jeg forventer faktisk en fristforlængelse ved retsmødet den 27. juli, så vi har tid til at kontrollere de forklaringer, vi har fået. De skal selvfølgelig også holdes op imod alle de øvrige forklaringer, der er i sagen. Og når der nu er tale om syv anholdte, tager det altså lige lidt tid at få på plads. Senere må retten igen tage stilling til, om det materiale vi har, er godt nok til, at de fortsat kan forblive varetægtsfængslet alle sammen,« siger kriminalkommissæren og fortsætter:

»Nu har vi den personkreds, der har været til stede under episoden, på nær en, og så er det et spørgsmål om at få afhørt sig frem til deres roller. Når vi kommer længere hen i forløbet, kan det godt være at retten tager en beslutning om, at vi ikke skal beholde alle sammen. Det afhænger som sagt af de roller, de forskellige sigtede har haft i sagen.«

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.