Fælledparken er en svinesti om sommeren

Mange er så dårlige til at rydde op efter sig, at Vej & Park ikke kan følge med i oprydningen. Ny kampagne skal sætte fokus på eget ansvar.

Fælledparken på Østerbro er ganske populær. Rent faktisk så populær, at både Dyrehaven, Bakken og Tivoli ikke kan følge med.

Hvert år besøger ca. 11 mio. mennesker parken, men de mange mennesker betyder også affald. Særligt i sommermånederne, hvor parken er mødested og ramme for både familiefødselsdage, grillmiddage og børneudflugter. Men med middagen på slæb til parken følger ofte en hel del affald. Affald, som alt for få tager med sig hjem.

»Der kommer mere og mere affald i byen. Vi samler simpelt hen mere affald ind. Der er sket en holdningsændring. Folk smider langt mere affald end for 15 år siden, og det er selvfølgelig et problem. Især i en park, der bliver brugt så meget som Fælledparken,« siger Betina Grimm, der er fungerende driftschef for Vej & Park på Østerbro.

Det er Vej & Parks ansvar at rydde op efter de mange brugere, men i enheden, der hører under Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, så man gerne, at brugerne selv tog del i ansvaret.

»Det er lige før, at vi ikke kan følge med. Vores budgetter er simpelt hen ikke til, at vi kan gøre mere, end vi gør i år,« fortæller Betina Grimm.

Nye skilte i parken

Derfor er nye skilte blevet sat op i parken. Skiltene skal opfordre brugerne til at bruge de opsatte skraldespande, samtidig med at de skal informere parkens gæster om, hvor tit der bliver gjort rent.

»Det er vores håb, at brugerne vil give en hånd med, når de nu kan læse, hvor tit der rent faktisk bliver gjort rent,« siger Betina Grimm og opfordrer parkens brugere til at benytte sig af skraldespandene eller tage affaldet med sig hjem.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.