Med en hed ven mellem lårene

KØBENHAVN besøger nogle af byens mere specielle arbejdspladser. I dag har vi været ude i varmen.

De signalerer fart. De to rækker striber, som omkranser ordet "Politi" på politiassistent Claus Aistrups hvide motorcykel. Men når loven foreskriver bytempo, og meteorologerne taler om årets varmeste dag, går det nærmest ulideligt langsomt for politiassistenten fra Københavns Politi.

Iført hjelm, handsker, støvler og goretex fra top til tå patruljerer han København på ottende år, mens han kæmper mod et kvalmende ubehag og svedperler, som til tider gør alvor af truslen om at ramme øjnene. Af samme årsag har han kun været på gaden to timer denne morgen.

»Det er forfærdeligt. Jeg vil gætte på, at det bliver 40-50 grader inde i dragten. Faktisk var det bedre, da vi kørte i lædertøj. Det var tyndere, og man kunne skabe bedre udluftning. Goretex er sikrere, fordi det er slidstærkt, men det er også varmere,« fortæller Claus Aistrup, som vil mene, at hans arbejde i disse dage hører til et af dem med den højeste temperatur.

Foruden goretexen er han iført både albue-, skulder-, knæ- og rygbeskytter. Dertil kommer, at den maskine, som Claus Aistrup klemmer mellem sine lår, afgiver en hede, der konkurrerer med solens.

En lugt af gedSvamp på fødder og andre, mere intime steder samt hovedpine er nogle af de dårligdomme, som kan følge med jobbet på varme sommerdage. Claus Aistrup har ikke mærket svampens kløende visitkort på sin krop, men kan fortælle om hvide tæer og en dragt og hjelm, der lugter af ged, når dagen er omme.

Og selv om han kunne være fristet til at smide jakken eller iføre sig sandaler, går den ikke.

»Af sikkerhedsmæssige hensyn begynder vi ikke at køre, som de gør i Frankrig i kortærmede skjorter og uden handsker, for hvis du vælter uden dine handsker, smadrer du dine hænder fuldstændig.«

Tricks i solen

Det betyder dog ikke, at Claus Aistrup og hans kolleger ikke har fundet måder at omgås solen på.

»Når vi holder for rødt, holder vi hellere 10 meter før stoplinjen, hvis vi kan se, at der er skygge. Man kan køre lidt ude på motorvejen og få luft ved at køre hurtigere. Eller man kan køre ud til vandet og købe en is. Der er også nogen, der stiller sig i skyggen og laver en kontrol, hvor man kan smide jakken og stå i skjorte. Så får man både udrettet noget og afsvedt,« forklarer Claus Aistrup.

Vil det sige, at der er mere kontrol om sommeren?

»Nej, det, tror jeg, er jævnt fordelt i løbet af året, for man skal også tænke på, at folk er på sommerferie.«

Mange sørger da også for at afspadsere eller tage fri på de varme dage, og Claus Aistrup er altid opdateret på vejrsiden, så han ved, hvad han kan vente sig af dagen. Og ellers er der kun ét mantra, der gælder:

»Vand, vand, vand«.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.