Børn behøver ferie med forældrene

Forældre bør holde ferie med deres børn, der har brug for en pause fra daginstitutionerne.

Forældre skal sørge for, at deres børn får ferie fra dagligdagen i institutionen. Selv om det ikke er muligt at lave deciderede regler på området, henstiller BUPL Hovedstaden og en institutionsleder i København til, at forældre sørger for at poderne får lidt ferie.

»Der er altid børn, der tilbringer hele sommeren her i institutionen,« siger Kitt Larsen, afdelingsleder i den integrerede institution Firkløveren i Ishøj.

»Hver sommer laver vi et opslag om sommerferie. Her henstiller vi til, at forældrene holder ferie sammen med deres børn i minimum tre uger,« forklarer hun.

Firkløveren laver derudover et opslag med forslag til sommerferieaktiviteter, der koster noget, og aktiviteter, der er gratis, så alle kan være med.

»Gudskelov er der børn her i institutionen hele sommeren, så der er aldrig et barn, der kommer til at sidde her alene uden legekammerater. Men når et barn slet ikke kommer på ferie, tager vi en alvorlig snak med forældrene om hvorfor. Det er meget ofte på grund af jobbet, at forældrene ikke kan tage ferie sammen med deres børn,« siger Kitt Larsen.

Ikke ens for alle

Når børn holder sommerferie sammen med deres forældre, oplever de et samvær, der ikke er i hverdagen - og det er vigtigt.

»Rent pædagogisk er det godt for børnene at have ferie sammen med deres forældre. Der får man en anden nærhed og en tæthed end i dagligdagen,« siger formand for BUPL Hovedstaden Henriette Brockdorff.

Hun mener ikke, at det er muligt at lave egentlige regler på området, for forskellige familier har forskellige vilkår.

»Der kan være konkrete tilfælde, hvor det er helt umuligt for forældrene at holde ferie. Eller tilfælde, hvor det er bedst for børnene at være i institutionen. Så man kan ikke skære alle over en kam,« siger Henriette Brockdorff.

Ifølge hende er det ikke, fordi børnene trænger til en pause fra legen i institutionerne. De har bare brug for tæt samvær med familien, hvor de kan foretage sig andre ting end i hverdagen.

»Når der er tale om normalt fungerende familier, så må det være et krav, at de holder ferie med deres børn,« siger Henriette Brockdorff.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.