DSB aflyser tog pga. personalemangel

DSB mangler personale - det betyder togaflysninger på Kystbanen og af regionaltog de to næste weekender.

Jobbet som togfører er ikke det mest eftertragtede. Det mærker man i stigende grad hos DSB. Personalemanglen betyder bl.a. aflysning af kystbanetog i denne og næste weekend.

»Vi er blevet ramt af større personalemangel, end vi havde regnet med. Faktisk er der 15 pct. flere, der er holdt op, end normalt. Jeg tror, at der er flere årsager til, at flere er holdt op, men en af årsagerne kan være, at togførerne har været meget pressede pga. forsinkelser osv.,« siger togpersonalechef Søren Rolf Hansen fra DSB.

Presset personale

Personalemanglen betyder bl.a., at der bliver længere imellem togene på Kystbanen mellem Nivå og lufthavnen, hvor man skal forvente øget rejsetid på op til 20 min. Rejsende, der har tænkt sig at benytte regionaltogene mellem Høje- Taastrup og Ringsted, vil også blive berørt.

»Det er klart Sjælland, der er hårdest ramt. Her mangler der togførere, men vi har også brug for ekstra personale, der skal stå på perronerne og orientere om forsinkelserne. Til togene bliver der måske tale om at udstationere togførere fra Århus, hvor de ikke er helt så pressede, som vi er,« siger togpersonalechefen og henviser til, at medarbejderne på Sjælland igennem længere tid har trukket et stort læs, og det er svært at få folk til at arbejde på deres ferie- og fridage.

»Jeg kan virkelig mærke, at det er de små årgange, der er ude på arbejdsmarkedet nu, men jeg kan i den grad også mærke, at arbejdsløsheden er lav. Der er ikke så mange, der søger job hos os. Normalt har vi 25 personer på de uddannelseshold, vi kører, men i foråret har der kun været 18 pr. hold,« siger Søren Rolf Hansen.

Kan det også have noget med lønnen at gøre?

»Måske. Vi er ikke lønførende, det ved jeg godt, og med det jobmarked, der er lige nu, kan det sagtens være, at man kan hente mere i løn andre steder,« siger Søren Rolf Hansen, DSB.

Foreløbig gælder aflysningerne kun de to næste weekender, men DSB kan ikke afvise, at der også vil komme aflysninger i august.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.