Svømmere konkurrerer i havnen

Den 12. august er der mulighed for lovligt at svømme to km i Københavns Havn, når svømmestævnet Christiansborg Rundt afvikles.

Normalt er det ulovligt at tage en dukkert uden for havnebadenes afspærringer, men lørdag den 12. august får svømmekyndige chancen for at omgåes loven og se København fra en ny side. Christiansborg Rundt er navnet på det svømmestævne, som Dansk Svømmeunion efter nogle års tilløb nu har arrangeret.

»Vi har ventet på, at folk blev modne nok til at tro på, at det ikke var ulækkert at svømme i havnen. Jeg havde nogle til at prøvesvømme strækningen sidste år. For en ting er, at vandet teknisk set er rent, noget andet er, hvordan det føles at svømme i det - føler man måske, at man banker fødderne mod gamle cykler og indkøbsvogne osv.,« fortæller klubchef i Dansk Svømmeunion Morten Kjær, som kan tilføje, at de to prøvesvømmere var begejstrede for oplevelsen.

Havnen afspærret

Ud over et mindre stævne arrangeret af Politiets Idrætsforening i 1994 er det ifølge Morten Kjær første gang siden 1920'erne, at Københavns Havn får svømmende besøg af denne karakter.

Strækningen, som begynder ved Den Sorte Diamant og bl.a. omfatter Knippelsbro og Gammel Strand, er knap 2.000 m lang. Og man skal ikke være nervøs for at blive en del af seværdighederne for turister på kanalrundfart, for havnen bliver afspærret under stævnet.

Godt for byens image

I Wonderful Copenhagen, som har været med til at organisere stævnet, mener projektleder Lars Vallentin, at arrangementet gavner Københavns image.

»Det får sat København på verdenskortet, både med hensyn til sportsevents, men også ved at det giver en profil af en ren by. Stævnet giver desuden en "reason to go", en grund til at komme hertil, fordi vi ved, at det tiltrækker turister, at en by har aktiviteter at tilbyde,« siger han.

Foreløbig har 150 tilmeldt sig, heraf blot 41 kvinder. Morten Kjær forventer, at 200-250 vil deltage, men håber på, at arrangementet vil blive større for hvert år.

»Vi vil gerne slå et slag for svømning i åbent vand i Danmark. I gamle dage var der tradition for at svømme i åbent vand, men i takt med at vandet blev beskidt, flyttede svømningen ind i svømmehallerne, men det giver en anden totaloplevelse at svømme i det fri, og det kan være til gavn for folk med klorallergi,« lyder det fra klubchefen.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.