Atter kaos på Sundbygård

»Det er rent kaos. Ulækkert og beskidt. Ingen vil mere sidde i opholdsstuerne, fordi narkomanerne handler stoffer der, og personalet løber sig halvt ihjel for at lappe bare en smule på de trøstesløse forhold. Vi er alle dybt fortvivlede.«

Sådan siger pårørende til beboere på Sundbygård, som er et opholdssted for psykisk syge. Sundbygård oplever for øjeblikket et voldsomt ryk-ind, fordi Skt. Hans Hospital er ved at lukke ned og dermed har patienter "i overskud".

Det siger sig selv, at det kan en institution, der i forvejen kører mere eller mindre på pumperne, slet ikke klare. Sundbygård optræder jævnligt i offentligheden - men aldrig for det gode. Der var sagen om pigen, der angiveligt døde af forkert medicinering.

Der var sagen om de alt for små, uhumske værelser, der ikke blev renoverede.

Der var sagen om de mange beboere - blandt andet diabetikere - der ikke fik ordentlig mad, fordi de pludselig selv skulle sørge for den. Hver gang det lykkes pårørende og personale at få medierne til at rette søgelyset på de kummerlige forhold, sker der noget. I et stykke tid.

Interessen forsvinder

Så er det ligesom interessen forsvinder igen. Det er nu et år siden, pigen døde - et dødsfald, som politiet blev blandet ind i, og som myndighederne efterfølgende lovede at undersøge til bunds. Men undersøgelsen, som skulle kortlægge fire års dødsfald blandt beboerne på Sundbygård, er ikke kommet ud af stedet. Og kritikken af institutionens fysiske rammer er også forstummet.

Det var ellers meningen, at hele institutionen skulle lukke ned og erstattes af tidssvarende mindre enheder, men også det er en sag, der tilsyneladende er gået i sin mor igen. Det er på tide, der bliver ryddet op på Sundbygård. De pårørende og personalet gør et kæmpe stykke arbejde for at holde skruen i vandet, men det er ikke nok, hvis myndighederne ikke er med dem.

Der bør sættes et uvildigt tilsyn på, for det er en uskik, at kommunen skal holde øje med sig selv. Det bør være børnelærdom for politikere og embedsmænd oven på sagen om plejehjemmet Fælledgården.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.