Leder: Ekstrapuljen

KØBENHAVNS POLITI ventes at nedlægge narko- og bevillingspolitiet som led i den kommende politikredsreform. Det går naturligvis ikke stille for sig, når man bryder gamle strukturer og siger farvel til en hæderkronet afdeling, som har haft mere end nok at se til i den københavnske underverden.

Hensigten er, at de 35 operative medarbejdere fordeles på de tre københavnske lokalstationer - City, Bellahøj og Amager, når reformen træder i kraft.

DE KØBENHAVNSKE betjentes tillidsmand Viggo Bøllingtoft ser mørkt på det, da han frygter, at man ødelægger det velfungerende apparat, man har bygget op gennem fem år med dets dybe kendskab til det kriminelle miljø og med dets meddelernet. Man splitter en god afdeling ad, og ekspertisen går fløjten, lyder den hårde kritik fra tillidsmanden.

Sagen lugter lidt af, at ledelsens orientering af medarbejdere lader noget tilbage at ønske, når frustrationerne forud for omstruktureringen er så voldsomme i de ansattes rækker. Det bør der rådes bod på, men det er svært at forestille sig, at politiledelsen uden omtanke spiller sig alle gode kort af hånden på et af de allervigtigste områder for bekæmpelse af hård kriminalitet.

Ifølge chefkriminalkommissær Per Larsen har man undervejs i strukturudvalgenes arbejde meddelt styregruppen, at narkoindsatsen på gadeplan i fremtiden fortrinsvis skal ligge ude på de enkelte stationer.

PER LARSEN MENER ikke overraskende, at der alt i alt bliver tale om en styrkelse, når politikredsreformen er trådt i kraft. Vi håber meget, at han får ret, for Københavns Politi har mange virkelig tunge opgaver. Narko er en af dem. Menneskehandel og prostituerede udefra er andre, som på det seneste har været kritiseret for manglende prioritering, og den hårde kriminalitet i øvrigt kræver betydelige ressourcer.

Med den nye politikredsreform frigøres der mandskab til overordnede samarbejder om løsning af vanskelige opgaver, og det er formentlig det, Per Larsens optimisme er begrundet i. Forhåbentlig er den øverste politiledelse klar over, at man ikke kan bruge folk to gange, når man betænker, hvor flittigt der allerede henvises til brug af den overordnede pulje af politifolk. Københavns Politi har så mange pligtopgaver hen over året, at man alligevel må frygte det værste.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.