Ulovlige badeture i havnen

Havnebadene er en succes, men for små til københavnernes behov. Det betyder, at der bliver badet ulovligt i havnen. Der er ikke udsigt til skærpet politiindsats over for vandhundene.

Der er skønt ved vandet. Og havnebadene i Københavns Havn er blevet så populære, at flere tusinde besøger dem og det øvrige rekreative område især på Islands Brygge på en varm sommerdag. Badene er reelt blevet så populære, at der ikke er plads til alle, når vejret er godt. Det betyder, at københavnerne bader uden for havnebadene. Det er både farligt og ulovligt.

»Etablering af havnebadene har gjort folk opmærksomme på, at det er muligt at bade i havnen. Og i og med at havnebadene slet ikke kan opfylde københavnernes behov, bader de andre steder i havnen. Vi er ovre ved "Træbryggen" flere gange dagligt, men det er vanskeligt at stille noget op. Vi kan kun henstille til, at man kun bader fra havnebadene,« siger havnefoged Christian Riis Jensen fra Københavns Havn A/S.

Den såkaldte "Træbrygge" er en promenadebro i træ, der går langs noget af kajen på Islands Brygge, og som nærmest fungerer som badebro om dagen, når havnebadene er overfyldte, og om aftenen, når badene er lukkede.

Frygter ulykke

»Det er farligt at bade uden for havnebadene, fordi man i realiteten bader direkte i sejlrenden. Det kan være meget svært at se en svømmer, der kun lige stikker hovedet op over vandet, når man kommer sejlende. Jeg er bange for, at der en dag sker en alvorlig ulykke,« siger havnefogeden.

Christian Riis Jensen kan kun se to måder, man kan forhindre folk i at bade fra eksempelvis "Træbryggen" - han ser helst politiet tager sig af det.

»Hvis der ikke er planer om en udvidelse af de nuværende bade, så kan man enten etablere en lystbådehavn på stedet eller få politiet til at patruljere derovre. Patruljering både til vands og på land vil selvfølgelig være det optimale.«

Østerbro Nærpoliti, der står for patruljering i Københavns Havn, har endnu ikke udskrevet en eneste bøde for ulovlig badning i haven i år. Der er kun ressourcer til fast patruljering i weekenderne, og der er meget andet at tage sig af, f.eks jagten på de ulovlige jetski. Amager Nærpoliti, der står for patruljeringen på land, har derimod givet reprimander og udskrevet enkelte bøder.

»Der er blevet givet bøder for ulovlig badning ved Islands Brygge og fra Langebro. Præcis hvor mange bøder der er blevet givet i alt, ved jeg ikke,« siger politiassistent Bo Støtterup fra Amager Nærpoliti.

Han henviser til, at der kun udarbejdes statistikker en gang årligt.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.