Gadehjørner skal have kunst

Byens mange rytterstatuer skal have selskab af samtidskunst, lyder det fra Socialdemokratiet og SF

Samtidskunsten skal ud af atelierne og placeres på byens kedelige gadehjørner. Sådan lyder et forslag fra kultur- og fritidsudvalgets Frank Hedegaard (SF) og Simon Strange (S).

De vil have Københavns Kommune til at udarbejde en liste over kedelige hjørner i alle bydele, hvor unge billedhuggere, skulptører og performancekunstnere kan afprøve deres kunst.

»Vi vil gerne fremme samtidskunsten, og det er et problem for mange skulptører og billedhuggere, at de ingen steder har at gå hen med deres kunst. Derfor foreslår vi, at man reserverer nogle hjørner i hver bydel, hvor kunstnere - både lokale og andre steder fra - kan søge om at få lov til at opstille deres kunst i en periode,« siger Frank Hedegaard.

Et udstillingsvindue

Han foreslår selv et hjørne på Nørrebro ved H.C. Andersens Boulevard, hvor der i øjeblikket holder parkerede biler samt flere steder ved Prinsessegade, der ifølge hans mening trænger til et skud samtidskunst.

»På den måde giver vi de unge kunstnere et udstillingsvindue, samtidig med at vi får et levende bymiljø, uden at det koster en krone. Eventuelt kan man overveje, hvordan kommunen kan hjælpe til, når kunsten skal placeres og fjernes igen,« siger Frank Hedegaard.

Forslaget er del af en større slagplan for samtidskunst, som S og SF vil fremlægge i udvalget efter sommerferien.

Efterligner Stockholm

Københavns Kommune har småt med penge til nutidens udsmykning af byens rum. Det har fået kommunens fagansvarlige for byens 300 monumenter, Jens Peter Munk, til at foreslå at efterligne Stockholm Kommune. Her er det politisk bestemt, at én pct. af omkostningerne ved kommunens nybyggeri eller moderniseringer skal gå til kunstnerisk udsmykning. Jens Peter Munk bifalder politikernes idé om at placere samtidskunst på midlertidige steder i byen.

»Vi har faktisk hos os indledt et samarbejde med Kunstakademiet og KCC om midlertidig kunst i byrummet. KCC har bevilget penge til et projekt, der skal udføres af studerende på Mur & Rum,« fortæller han.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.