Nye metoder i jagten på knallerter

Der venter en ny fælde for ulovlige knallerter. Politiet vil indføre et såkaldt rullefelt, der kan måle den ulovlige fart på stedet.

17 knallerter. Det var fangsten, da Københavns Færdselspoliti holdt knallertrazzia en enkelt dag i juni. De seneste uger har også Glostrup Nærpoliti været helt oppe på mærkerne og beslaglagt 27 ulovlige knallerter. Razziaerne er foregået med list på stisystemer, tekniske skoler og andre videregående uddannelser.

»Vi havde faktisk fået at vide, at der måske ikke var så mange knallerter lige på det tidspunkt, vi ville holde aktionen, men det var der alligevel. 17 knallerter på en dag er mange,« siger Axel Sørensen fra Københavns Færdselspoliti.

Størstedelen af de knallerter, der blev stoppet, kunne køre mere end de tilladte 30 eller 45 km/t.

Konfiskeres

Bliver man stoppet på det, der kaldes "lille knallert" eller "knallert 30", som kan tunes til at køre mere, nogle gange op til 80 km/t, kan man regne med en bøde på 1.000 kr. de første to gange. Tredje gang kan politiet konfiskere den tohjulede.

»Vi undersøger 1.500 knallerter årligt, som bliver skilt ad, og de ulovlige dele bliver pillet fra,« siger Axel Sørensen og fortsætter:

»Vi holder dog lidt igen med de her aktioner pga. manglende kapacitet. Det er ikke rimeligt, at man skal vente alt for længe på at få sin knallert tilbage igen.«

Der er muligvis hjælp at hente forude for politiet. Det danske firma BM Autoteknik har udviklet et såkaldt rullefelt, som man kan sætte knallerten op på og på stedet måle, om knallerten kan køre mere, end den må.

På vej i byretten

Rullefeltet er allerede blevet testet ude på vejene, bl.a. i København. Nu skal der rent juridisk tages stilling til, om metoden er god og retvisende nok.

»Vi forventer, retten godkender rullefeltet. Vi synes, vi har gjort forarbejdet rigtig godt, og har erfaring med at introducere nyt teknisk måleudstyr,« siger Mogens Wilbert, chefpolitiinspektør i Rigspolitiets Færdselsafdeling.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.