Lyngby Storcenter udvides for halv mia.

Danmarks største indkøbscenter får 30 nye butikker efter en udvidelse i området ved de gamle biografer.

Lyngby Storcenter, der er landets største indkøbscenter med 9,5 mio. besøgende og en omsætning på halvanden mia. kr. om året, bliver til næste år udvidet med 30 nye butikker.

Centret har længe trængt til at blive pudset op, og efter at biograferne i september flyttede over i det nye kulturhus, er der taget fat.

Samlet vil Danica Pension, der ejer centret, spendere op mod en halv mia. kr. på udvidelsen og istandsættelsen.

Men faktisk er der ikke tale om tilbygninger. Der ændres på indretningen af eksisterende lokaler på 1. sal.

Der bliver lavet specialbutikker og restauranter, men ingen fødevarebutikker på de 6000 kvm, som er ledige på 1. salen, når Scandic Hotel Eremitage er flyttet op på 2. sal med sin reception. Der arbejdes dog på at få lov til at udvide Føtex.

I alt bliver Lyngby Storcenter på 26.000 kvm, når det til foråret 2003 står færdigt.

Moderniseres

Ud over de mange nye butikker bliver gangarealerne gjort bredere og lysere, og der bliver lavet bedre og nye indgangspartier, ligesom nye rulletrapper og elevatorer vil skabe sammenhæng mellem etagerne. Facaden mod Klampenborgvej får også en tur, så det gamle grå udseende bliver mere friskt.

Danica Pension, der ejer centret, har arbejdet tæt sammen med kommunen om planerne, og der har i lang tid været et ønske om, at hele bygningen skulle have en tur, så den kommer til at se pænere ud.

Det ventes derfor, at planen bliver godkendt i kommunen, som selv har været med til at skabe den. I de seneste fire år har det ligget i luften, at en ombygning var nødvendig. Både for at gøre centret bedre og for at sikre værdien for Danica Pension.

Under ombygningen forbliver centret åbent for publikum. Der bliver arbejdet i etaper, så der hele tiden er adgang rundt omkring, og butikker, der berøres, bliver flyttet ud til Store Torv. Danica Pension har også sørget for, at der er holdt plads ledig i bl.a. den tidligere kinesiske restaurant, så butikkerne har et sted at flytte hen, mens der arbejdes i deres faste område.

Julehandelen fredes

Ejendomschef Nikolaj Stampe fra Danica Pension lover også, at december 2002 bliver fredet, så ingen butikker bliver flyttet rundt under julehandelen, men forbliver i deres faste lokaler.

Planen er, at der fra januar næste år begyndes med det område, hvor hotellet er i dag. Derefter bliver de gamle biografer bygget om. Lokalerne er allerede tømt, og der skal bare tages fat.

De mange nye butikker og hele ombygningen kommer ikke til at støde sammen med regler om grænser for centerudvidelser, for selve centret bliver ikke større, det udnyttes blot på en anden måde, og samtidig er det inden for det areal, som kommunen har afsat til nye butikker.

carl.corneliussen@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen