København

Anna Mee Allerslev vil have undersøgt bryllupssagen: Har nu betalt 17.316 kr. for tidligere reception

Beskæftigelsesborgmesteren har bedt kommunen iværksætte en ekstern undersøgelse.

Skatteeksperter har vurderet, at værdien af lokalelånet skal opgives som indkomstskat på 65.000 kroner. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Blev reglerne fulgt til punkt og prikke, da beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R) i sommer holdt sin bryllupsreception for 300 gæster på rådhuset i København?

Det skal en ekstern undersøgelse nu finde hoved og hale i. Borgmesteren har selv bedt om at få undersøgt sagen, oplyser hun på Facebook.

Som avisen tirsdag beskrev, er Anna Mee Allerslev i bl.a. BT og Ekstra Bladet blevet kritiseret for kvit og frit at have lånt lokalerne til sit private arrangement i juli. Undersøgelsen skal nu afdække, om borgmesteren skal betale skat af værdien af lejen af rådhushallen, som ifølge et bilag fra 2011 fra Københavns Kommune normalt koster fra 65.000 kr. i døgnet at leje, hvis man ønsker at bruge lokalet.

»Selvom jeg har fulgt alle regler og dobbelttjekket med borgerrepræsentationens sekretariat, skygger sagen for den politik, jeg helst vil bruge min tid på. Hvis jeg mod den tidligere information fra borgerrepræsentationens sekretariat er skattepligtig af lån af lokalet, forventer jeg selvfølgelig, at borgerrepræsentationens sekretariat indberetter det til skat, som de skal,« skriver Anna Mee Allerslev onsdag på Facebook og fortsætter:

»Desuden vil jeg bede borgerrepræsentationens sekretariat om at få ordentlig styr på skattereglerne via ekstern rådgivning, så der ikke sker nogen fejl her.«

Gratis festsal: Borgmester fejrede bryllup med 300 gæster på rådhuset

På Københavns Kommunes hjemmeside kan man finde et nedskrevet regelsæt for, hvad medlemmerne af borgerrepræsentationen kan bruge rådhusets lokaler til. Her står der bl.a., at kommunen ikke »kan stille lokaler vederlagsfrit til rådighed til private eller partipolitiske arrangementer«.

Ekstra Bladet har dog beskrevet, at lånet af lokalet til bryllupsreceptionen ifølge sekretariatschef i borgerrepræsentationen, Flemming Dubgaard, blev muligt på grund af en særlig »mangeårig administrativ praksis« for de folkevalgte politikere. Det er dog ikke umiddelbart tale om uskrevne regler.

Nu skal Økonomiforvaltningen sørge for en ekstern undersøgelse af borgerrepræsentationens regler, samt om sekretariatet »berettiget kan fastholde, at reglerne er korrekte, herunder om processerne har været fulgt korrekt«, skriver borgmesteren.

»Hvis det viser sig, at grundlaget for borgerrepræsentationens regler ikke har været korrekt, forventer jeg at modtage en indstilling på, hvordan vi hurtigst muligt retter op på det, som jeg selvfølgelig vil følge,« lyder det.

Anna Mee Allerslev har også fulgt op på en ældre sag om en fødselsdagsreception, der blev afholdt på rådhuset i forbindelse med borgmesterens 30-års fødselsdag i 2014. 

»Sekretariatet fulgte reglerne for officielle, offentlige runde fødselsdagsreceptioner. Derfor sendte de ikke regning videre dengang. Men jeg har i dag betalt for forplejningen kr. 17.316,25 til receptionen, da jeg ikke vil have, at dette kommer til at skygge for mit politiske virke. Det er min beslutning, men jeg forventer ikke, at mine kollegaer, der har fulgt reglerne lige som mig, betaler for deres officielle arrangementer,« skriver Anna Mee Allerslev.

Jyllands-Posten har onsdag forsøgt at få en uddybende kommentar fra borgmesteren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her