Tusindvis af københavnere får en bøde i indflyttergave fra kommunen

Ny frist for at meddele adresseændring har resulteret i markant flere bøder.

Artiklens øverste billede
For flere tusinde borgere i København er indflyttergaven, når de flytter adresse, en bøde på 1.000 kr. fra kommunen. Det skyldes at flytningen meldes for sent. Foto: LÆRKE POSSELT / Polfoto

Flere og flere københavnere modtager et girkort i velkomstgave fra kommunen, når de flytter adresse. Det sker, efter at kommunen ændrede tidsfristen for hvornår en flytning senest skal være meldt til kommunen, skriver P4 København.

Fristen var tidligere 28 dage, men nu har man kun 14 dage til at meddele kommunen sin nye adresse. Sker det ikke lyder bøden på 1.000 kroner.

Sidste år sendte kommunen et girkort ud til 3.000 københavnere, der havde skiftet adresse. Det var en stigning på 136 pct. ift. 2015, og tendensen ser ud til at fortsætte med ca. 2.000 uddelte bøde i første halvår af 2017. Det viser tal, som P4 København har fået udleveret.

»Når noget bliver ændret, så vil tallet stige, men vi har en kraftig forventning om, at tallet vil regulere sig over tid,« siger chef for folkeregistret i København, Trine Oliveri, der mener, at kommunen har gjort sit for at gøre opmærksom på ændringen.

Alle danske kommuner har ret til sende de borgere, der ikke meddeler flytning, en bøde, men det er alligevel de færreste, som gør det. Blandt 24 kommuner, som P4 København har været i kontakt med, udskriver kun seks bøder for den forseelse.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen