*

København

Efter kritik af forening: Nu kan alle bade nøgne ved kommunalt anlæg

Foreningen Det Kolde Gys opgiver et kontroversielt krav om medlemskab.

En aftale mellem Københavns Kommune og foreningen Det Kolde Gys betød, at man fra i år skulle være medlem af foreningen for at bade nøgen ved Helgoland. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

Det affødte en del kritik og omtale, da det for nylig kom frem, at foreningen Det Kolde Gys havde indgået en aftale med Københavns Kommune om, at man fremover skulle være medlem af foreningen for at bade nøgen i de kønsopdelte afdelinger ved det kommunale anlæg Helgoland på Amager.

For at benytte herre- og dameafdelingen skulle man bekoste et medlemskab til Det Kolde Gys. Det ville løbe op i 800 kr. i indmeldelsesgebyr og yderligere 600 kr. i kontingent, hvilket ifølge kritikerne ville være en ordentlig mundfuld for bl.a. turister. Nyheden fik en af Helgolands brugere til at starte en underskriftindsamling mod de nye regler, og De Radikales gruppeformand i København, Tommy Petersen, kaldte løsningen »absurd«.

Men nu er der fundet en løsning på problemet, skriver foreningen på sin Facebook-side.

Frem for at give medlemmerne eneret, har foreningen i samarbejde med Kultur-og Fritidsforvaltningen besluttet at åbne for offentligheden ved at tilbyde en såkaldt sommerbrik til 300 kr. Brikken giver adgang til dame- og herreafdelingen i den selvbetjente åbningstid indtil den 1. september.

Forening tager 1400 kroner for adgang til kommunalt anlæg

Ifølge Det Kolde Gys kom aftalen med kommunen i første omgang i stand, fordi foreningen var nået op på 4.600 medlemmer, hvilket lagde pres på de kønsopdelte afdelinger.

»Specielt dameafdelingen kan slet ikke rumme den store efterspørgsel, der er for at solbade på de store sommerdage. Bestyrelsen skal tilgodese medlemmernes interesser. Og langt de fleste medlemmer prioriterer, at der er plads til medlemmerne, frem for at der bliver mulighed for at andre også kan benytte vores område. Det er kommet som en overraskelse for flere borgere, og der er rejst uro herover i medierne, desværre også fra enkelte medlemmer,« skriver Det Kolde Gys om kritikken.

Sommerbrikken giver ikke adgang til foreningens omklædningsrum, sauna eller klublokaler. Dem skal man være medlem for at benytte.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
»Pas på halsen, Jan!«
Hvor gik det galt for komikeren Jan Gintberg? Efter 32 opførelser af one-man-showÕet ÒDet ligger i generneÓ låste JP Amazon en hæs entertainer inde i Volvoen og kørte ham hjem til far i Lynge for at blive klogere på drengen.
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Indland
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her